Γ. Καμίνης: «Με την απλή αναλογική στους δήμους, η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«O όρος μεταρρύθμιση είναι σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά μικροδιευθετήσεις με πολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας σε εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με τις κυοφορούμενες αλλαγές στον Καλλικράτη η κυβέρνηση βάζει το «κάρο μπροστά από το άλογο». «Το πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι η απλή αναλογική, την ώρα μάλιστα που η χώρα χρειάζεται σταθερούς δήμους» σημείωσε ο κ. Καμίνης,

επισημαίνοντας ότι «την κοινωνία την έχουν κρατήσει όρθια οι δήμοι, όταν το πολιτικό σκηνικό κατακερματίζεται».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συζητήσει με την κυβέρνηση για περισσότερες αρμοδιότητες και δυνατότητα τοπικής διακυβέρνησης, με ειλικρίνεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «οι δήμαρχοι δεν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με την κυβέρνηση για το πώς θα μοιραστούν τα κουκιά».

Αναφερόμενος στα ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας ο κ. Καμίνης ζήτησε από την κυβέρνηση συνολικό σχέδιο για το προσφυγικό, ενώ για το ζήτημα των αστέγων σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν απλώς στέγαση αλλά περίθαλψη, καλώντας τα αρμόδια υπουργεία να ευαισθητοποιηθούν άμεσα.

Το άρθρο Γ. Καμίνης: «Με την απλή αναλογική στους δήμους, η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα