Φτιάξτε κι εσείς εύκολα τα πιο «αγαπησιάρικα» κουλουράκια!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην του αρέσουν τα κουλουράκια και να μπορεί να σταματήσει μόνο στο ένα! Είναι υγιεινά και μπορούμε να τα παίρνουμε μαζί μας οπουδήποτε. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, τα κουλουράκια στο σπίτι είναι απαραίτητα για μας, την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους. Μήπως όμως ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό; Αυτά τα αγαπησιάρικα κουλουράκια, είναι πανεύκολα και θα τα λατρέψουν όλοι. Τόσο όμορφα, που θα λυπάσαι να τα φας! Πάμε να τα φτιάξουμε;

Τι

θα χρειαστούμε

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

75 γρ. κορν φλάουρ

1 κ. γλ. Βανίλια σε σκόνη

Ξύσμα από λεμόνι

100 γρ. ζάχαρη άχνη ή κρυστάλλινη αλεσμένη στο μούλτι

150 γρ. βούτυρο

1 κουπ- πατ σε σχήμα αρκουδάκι

Αμύγδαλα

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.

Κατόπιν αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με την κουπ-πατ και προσέχουμε να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 1-2 εκατοστά. Με μία οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε τα μάτια και τη μύτη στο αρκουδάκι και στη μέση του μπισκότου ακουμπάμε τον ξηρό καρπό και πιέζουμε τα «χέρια» για να τον αγκαλιάζουν.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή γιατί καίγονται αμέσως.

Είναι σίγουρο πως όλοι θα ξετρελαθούν με αυτό το μικρό, γλυκό «έργο τέχνης» !

Το άρθρο Φτιάξτε κι εσείς εύκολα τα πιο «αγαπησιάρικα» κουλουράκια! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα