Φοροκάρτα… reloaded με μείωση φόρου κατά 40%

Επιστρέφει, όπως φαίνεται, η φοροκάρατα από το νέο έτος, ώστε να ξεκινήσει νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μείωση φόρου η οποία θα φτάνει μέχρι και 40%.

Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο περιμένουν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι πολίτες θα μπορούν να έχουν έκπτωση 30% ως 40%, πολύ περισσότερο δηλαδή από τον ΦΠΑ (23%) που γλιτώνουν, όταν δεν παίρνουν απόδειξη

από τους επαγγελματίες.

Για αρχή λοιπόν και από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι πολίτες που θα έχουν συναλλαγές με δικηγόρους, ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία θα πρέπει να πληρώνουν είτε με πιστωτική και χρεωστική κάρτα είτε χρησιμοποιώντας την κάρτα αποδείξεων.

Στη συνέχεια τα ποσά αυτά θα συμπληρώνονται στην φορολογική δήλωση σε ειδική φόρμα που θα υπάρχει από του χρόνου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην επέκταση του μέτρου και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους πολίτες να παίρνουν περισσότερες αποδείξεις. Στόχος του υπουργείου, εξάλλου, είναι η επέκταση του μέτρου και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα