Φωνάζει η αγορά για τα μέτρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι μειώσεις συντάξεων και η αύξηση του αφορολογήτου προκαλούν αναταράξεις στην αγορά. Το σύνολο των εμπόρων φωνάζει… Μάλιστα η Ένωση Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος τονίζει με έμφαση, μέσω του προέδρου της κ. Κορκίδη ότι «οι περικοπές θα στερήσουν από την αγορά τεράστια ποσά». Δείτε:

H μείωση του αφορολόγητου από 8.636 σε 5.681 ευρώ, που θα πλήξει επί της ουσίας το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση, άρα κατ’ επέκταση και τον τζίρο.Το «διπλό» ψαλίδι έως και 18% σε 900.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, η μεσοσταθμική μείωση των
κύριων συντάξεων στο 9%, η περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τις πολύ χαμηλές συντάξεις των 486 ευρώ.Η αύξηση στο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που δημιουργούν νέες επιβαρύνσεις της τάξεως του 18% και 37% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα.Η άρση των περιορισμών στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επαναφέροντας ένα θέμα στο προσκήνιο, το οποίο μόνο αναστάτωση δημιουργεί στην αγορά, αποτελώντας παράλληλα συνταγματική εκτροπή, καθώς υπενθυμίζω ότι είχε ρυθμιστεί με την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επί της ουσίας έκρινε την Κυριακάτικη αργία, ως πολύ σημαντική και αναντικατάστατη ημέρα για τη ζωή και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων αυτής της χώρας.Μέτρα από 450-660 εκ. ευρώ το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, μείωση του επιδόματος θέρμανσης και κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Αυτοί είναι οι όροι του Δ.Ν.Τ. για να παραμείνει στο πρόγραμμα, που ζητά κάποια μέτρα να εφαρμοστούν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ απαιτεί τη διασφάλιση ότι τα μέτρα του 2020 δεν θα κριθούν αντισυνταγματικά. Αυτά είναι τα «αναπτυξιακά αντίμετρα» αντί φιλικών παροχών, με φοροελαφρύνσεις, μείωση του βαρύτατου κόστους της Ενέργειας και Μεταφοράς, εκλογίκευση των ασφαλιστικών δαπανών. Αυτό είναι το «μεταμνημόνιο» του τρίτου μνημονίου, που υποτίθεται ότι θα έληγε το καλοκαίρι του 2018, αλλά τελικά θα διαρκέσει μέχρι και το 2021, διακόσια χρόνια ακριβώς μετά την ελληνική επανάσταση του 1821. Αυτό είναι το «πολιτικό μνημόσυνο» των τριών δημοσιονομικών μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Το άρθρο Φωνάζει η αγορά για τα μέτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα