Εξομολόγηση Πάπα Φραγκίσκου: «Έχω αμφισβητήσει τον Θεό. Κι εγώ αμαρτωλός είμαι»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Γι’ αυτές τις δηλώσεις από καρδιάς που δείχνουν πόσο απλός άνθρωπος είναι, έχει κερδίσει ο Πάπας Φραγκίσκος την αγάπη όλου του κόσμου.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Ποντίφικας απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια όταν ρωτήθηκε αν έχει αμφισβητήσει την ύπαρξη του Θεού.

Παραδεχόμενος πως έχει περάσει τέτοιες στιγμές κρίσης, ο Φραγκίσκος είπε ότι πίστη που δεν αντιμετωπίζει τέτοιες στιγμές «παραμένει στα σπάργανα».

«Και εγώ, επίσης, γνωρίζω αυτές τις άδειες στιγμές», είπε χωρίς δισταγμό, ενώ αποκάλεσε τον εαυτό του «αμαρτωλό».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μορφή εξιδανίκευσης ενός ανθρώπου κουβαλά πάντα μαζί της υποσυνείδητα την σφραγίδα της επιθετικότητας. Αν είμαι εξιδανικευμένος νιώθω ότι απειλούμαι από επίθεση. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι ξεχωριστό, Είμαι ένας αμαρτωλός, είμαι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο 80χρονος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον λαϊκισμό, με την βρετανική ιστοσελίδα Independent να ισχυρίζεται πως αυτό είναι μια προειδοποίηση στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Ο λαϊκισμός είναι κακό πράγμα και έχει άσχημο τέλος, όπως έχει αποδειχθεί κατά τον περασμένο αιώνα», δήλωσε ο Πάπας και πρόσθεσε πως «ο λαϊκισμός χρειάζεται πάντα έναν «Μεσσία» για να πετύχει, γεγονός που είναι ασυμβίβαστο με τις χριστιανικές αξίες», κατέληξε.

Το άρθρο Εξομολόγηση Πάπα Φραγκίσκου: «Έχω αμφισβητήσει τον Θεό. Κι εγώ αμαρτωλός είμαι» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα