Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανήλικοι εναντίον ανηλίκων για την αρπαγή των κινητών τηλεφώνων τους, των ρολογιών τους των πορτοφολιών και των ρούχων τους!

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εξαρθρώθηκε ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων, τους οποίους εντόπιζαν σε αποβάθρες μέτρων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικό κλπ).

Η ΔΙΑΣ

συνέλαβε τρία άτομα, δύο ανήλικους της σπείρας και τον κλεπταποδόχο

Μετά από αναζητήσεις, λίγο αφ ότου είχαν ληστέψει ανηλίκους στην περιοχή του Αμαρουσίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τρία άτομα από τα οποία οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ένας 23χρονος Αφγανός.

Ο τελευταίος συνελήφθη ως κλεπταποδόχος των αντικειμένων που αφαιρούσαν οι ανήλικοι με την απειλή μαχαιριών η μετά από άγριους ξυλοδαρμούς, από εφήβους.

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο και αναζητούνται

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε αποβάθρες των σταθμών Μέσων σταθερής τροχιάς.

Προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, νεαρά άτομα ώστε να διαπιστώσουν το είδος κινητού τηλεφώνου που κατείχαν

Έβλεπαν πρώτα αν τους… έκαναν τα κινητά

Ακολούθως, και αν… πληρούνταν τα κριτήριά τους, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας ή μαχαιριού, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Στις περιπτώσεις όπου τα θύματά τους αντιστέκονταν, τα ακινητοποιούσαν και τα ξυλοκοπούσαν.

Διοχέτευαν τα κλοπιμαία στον Αφγανό αντί 50 ευρώ

Στη συνέχεια διοχέτευαν τα κλοπιμαία στον 23χρονο κλεπταποδόχου , έναντι αντιτίμου που κυμαινόταν στα 50 ευρώ.

Στην κατοχή των ανηλίκων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία χρυσή αλυσίδα.

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Στην κατοχή του 23χρονου καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώΤο χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων ΗΠΑΤο χρηματικό ποσό των 50 κορόνων ΤσεχίαςΤο χρηματικό ποσό των 10 ρουβλίων ΡωσίαςΤο χρηματικό ποσό των 10 δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ.Τρία (3) κινητά τηλέφωναΈνα (1) tabletΈνα (1) i-padΔύο (2) συσκευές τύπου POWERBANKΜία (1) φωτογραφική μηχανήΠλήθος καρτών simΕννέα (9) ρολόγια χειρόςΔιάφορα κοσμήματαΔύο (2) μαχαίρια

Έρευνες και για άλλες περιπτώσεις

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων ληστειών κατά ανηλίκων.

Το άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα