Ευρηματικοί: Δείτε τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε η συμμορία των Ρομά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο… Πιν Παν, ο… Μαρτέλης, ο Παραούλας, ο… χαζούλης και ο Μπάμπης Φλου!

Είναι κάποια μόνο από τα πολλά και ευρηματικά ψευδώνυμα, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες οι αρχηγοί Ρομά της εγκληματικής οργάνωσης, που σάρωνε με διαρρήξεις και ληστείες όλη τη χώρα.

Κάποια άλλα ήταν τα «μαραντίνη σατανάς«, «Σέφκης«, «παχύς Βενιζέλος«.

Όταν ξέφευγαν από την παμπάλαιη, ξεχασμένη από τους νεότερους

διάλλεκτο των Ρομά, συνεννοούνταν μεταξύ τους με φράσεις όπως «πάμε για μπάλα» ή «πάμε για 5χ5«, «πάμε για δουλειά«, «πάμε βόλτα«, «μπούκι», «πιριμάσκι».

Οι λέξεις «ράδιο«, «ραδιόφωνο«, «κασετόφωνο«, υπονοούσαν τον ασύρματο που είχαν στην κατοχή τους και άκουγαν τη συχνότητα και τις ενδοεπικοινωνίες του κέντρου επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς περιπολικών και μοτοσυκλετών.

Επίσης η φράση τους «έχω ΄Ελληνα«, σήμαινε «έχω πληροφοριοδότη«.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 87 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, οι εξήντα δήλωναν… άεργοι! Την ίδια ώρα ζούσαν σε πολυτελέστατα σπίτια με πισίνες και όλες τις ανέσεις.

Όπως έχει γράψει η Alphafreepress, οι αρχηγοί Ρομά είχαν μέσα στη συμμορία και… εκτιμητές των κοσημάτων, των χρυσαφικών που έφθαναν στα χέρια τους όταν οι συνεργοί τους που συγκροτούσαν τις υποομάδες πήγαιναν για… μπάλα!

Χαρακτηριστικός είναι ο πάρακάτω διάλογος:

-Μπορεις να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα, γιατί είναι πολλά και καλά;
-Που;
-Αθήνα
-Τι είναι; Τι είναι; Τι πράγματα είναι;
-Rolex, cartier…

Το άρθρο Ευρηματικοί: Δείτε τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε η συμμορία των Ρομά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα