Έτοιμοι για πόλεμο ! 149 βόμβες μολότοφ βρέθηκαν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Για… πόλεμο με εκατοντάδες βόμβες μολότοφ, ετοιμαζόταν ομάδα αναρχικών, την ερχόμενη Τρίτη, όπως εκτιμάται από την Αστυνομία, στη διάρκεια των εκδηλώσεων στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του εφήβου, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα, το 2008.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας,κατάσχεσαν μέσα σε βαλίτσα, στην περιοχή των Εξαρχείων,

εκατόν σαράντα εννέα βόμβες μολότοφ, έτοιμες για χρήση κατά αστυνομικών δυνάμεων και άλλων στόχων, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων και πορειών για τον 15χρονο μαθητή, όπως εικάζεται.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περίοικοι που ένιωσαν έντονη μυρωδιά από βενζίνη, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δει τι συμβαίνει και αν υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από πιθανή διαρροή.Οι πυροσβέστες, που δεν βρήκαν καμία διαρροή, είδαν ένα τελάρο στον κοινόχρηστο χώρο και πίσω μία μεγάλη βαλίτσα.

Η υπόθεση πέρασε στα χέρια της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στη Νοταρά, βρήκαν μέσα στη βαλίτσα τις 149 βόμβες μολότοφ. Ήδη ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι κάτοχοι και μεταφορείς της… εκρηκτικής βαλίτσας, στον κοινόχρηστο χώρο.

Οι άθικτες βόμβες μολότοφ, μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν ανεύρεση αποτυπωμάτων.Τα μέτρα της Αστυνομίας, πάντως,για την 6η Δεκέμβρη θα είναι δρακόντεια, ενώ έχουν, ήδη,δοθεί εντολές στα αστυνομικά τμήματα να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Επίσης, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει εντολές στους αρμόδιους αξιωματικούς για αύξηση των περιπολιών, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας των αστυνομικών που κυκλοφορούν στις ζώνες.

Ήδη, πάντως μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικοί καλούν μαθητές και μαθήτριες να πάρουν μέρος στην μαθητική πορεία στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι της τρίτης ,αλλά και στη συγκέντρωση-πορεία στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επίσης στα Προπύλαια.

Το άρθρο Έτοιμοι για πόλεμο ! 149 βόμβες μολότοφ βρέθηκαν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα