Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα: Mε στρατιωτική παρέλαση απειλεί τον Τραμπ (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με αφορμή την «Ημέρα του Ήλιου», την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, η χώρα στέλνει το μήνυμα της στην Αμερική.

Λίγο μετά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών πως το «πρόβλημα» του βορειοκορεατικού πυραυλικού και πυρηνικού προγράμματος θα «αντιμετωπιστεί», η Βόρεια Κορέα κάνει επίδειξη ισχύος με μια παρέλαση γεμάτη στρατιωτικά οχήματα.

Γεμάτα στρατιώτες, τα τρομακτικά οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, είχαν παραταχθεί τα ξημερώματα κατά μήκος των όχθεων του Ταεντόνγκ,

του ποταμού που διαρρέει την Πιονγκγιάνγκ προτού ξεκινήσουν να παρελαύνουν στην πόλη.

Την εντυπωσιακή παρέλαση παρακολούθησε ο εγγονός του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, από την κεντρική πλατεία Κιμ Ιλ-Σουνγκ και θαύμασε τους βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά.

Ο στρατός της χώρας σε επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση πολέμου, οι αμερικανικές βάσεις στη Νότια Κορέα, «όπως και τα αρχηγεία του Κακού», όπως το κτίριο της προεδρίας στη Σεούλ, «θα γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά».

Σχολίασε μάλιστα ότι η «σοβαρή στρατιωτική υστερία» της κυβέρνησης Τραμπ έχει φτάσει «σε επικίνδυνα επίπεδα και δεν μπορεί πλέον να παραβλεφθεί».

«Θα ληφθούν τα πιο σκληρά αντίμετρα εναντίον των ΗΠΑ και των ναυτικών τους δυνάμεων με τέτοιο ανηλεή τρόπο ώστε να μην επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του γενικού επιτελείου του στρατού της Βόρειας Κορέας.

Ο Τσε Ριόνγκ-χάε, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα είναι έτοιμη να ανταποδώσει με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση με τέτοια, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με μια πυρηνική επίθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί εκτιμούν πως η Πιονγκγιάνγκ με την ευκαιρία των εορτασμών πιθανόν να προχωρήσει στην εκτόξευση ενός ακόμη βαλλιστικού πυραύλου ή στην έκτη δοκιμή πυρηνικού πυραύλου.

Το άρθρο Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα: Mε στρατιωτική παρέλαση απειλεί τον Τραμπ (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα