Εθνική Ελλάδος: Όταν το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Εφιαλτικό βράδυ έζησε η Εθνική Ελλάδος την Πέμπτη, το οποίο, κατά μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων, δεν επιτρέπει στην ομάδα μας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Οι Έλληνες διεθνείς, δεν παρουσίασαν τη γνωστή συμπαγής άμυνα για την οποία φημίζονται, πραγματοποίησαν παιδαριώδη λάθη, και με αυτό τον τρόπο ήρθε το βαρύ 4-1.

Πλέον, το ματς της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έχει κατά κάποιο τρόπο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ελάχιστοι είναι που πιστεύουν

πως η Ελλάδα μπορεί να πάρει μια νίκη με 3-0, απέναντι στους τόσο ποιοτικούς Κροάτες.

Παρά την τόσο βαριά ήττα σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, ο οποίος κρίνει πρόκριση σε Μουντιάλ, οι ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» έδειξαν συσπειρωμένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά, κάτι το οποίο έλειψε πολύ τα τελευταία χρόνια.

Όπως τόνισε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σκόρερ του μοναδικού γκολ της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ, η εθνική δεν θυμίζει σε τίποτα το «σκωρποχώρι» το οποίο ήταν, και πως πλέον έχει γίνει ξανά ομάδα.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, καθώς σκληρές ήττες μπορούν να συμβούν και στις σπουδαιότερες ομάδες παγκοσμίως.

Όταν, όμως, ένα σύνολο είναι οικογένεια και δεν προσπαθεί να βρει τρόπους να ρίξει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, τότε πραγματικά μπορεί να ξεπεράσει την κάθε κρίση.

Η αποτυχία αυτή, δεν διαγράφει, όμως, και την εκπληκτική ανάκαμψη την οποία έχει επιδείξει αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εάν κάποιος έμπαινε σε μια χρονομηχανή και ταξίδευε πίσω στα τέλη του 2014, τότε που η εθνική ηττήθηκε από τα Νησιά Φερόε για πρώτη φορά, και έλεγε ότι το 2017 θα διεκδικούμε πρόκριση για Μουντιάλ, τότε θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό.

Κι όμως, η ομάδα μας κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση αυτή, και βάζει, πλέον, ψηλότερα τον πήχη για το μέλλον.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση στην οποία μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση, είναι το Euro του 2020, το οποίο θα διεξαχθεί σε διάφορες χώρες.

Μέχρι τότε, θα έχει “ψηθεί” και η νέα φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν δείξει το ταλέντο τους, τόσο με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται, αλλά και με τις εθνικές ελπίδων.

Διαχρονικά, δεν ήμασταν ποτέ πιο ταλαντούχοι, πιο ποιοτικοί, περισσότερο τεχνίτες από ποδοσφαιριστές άλλων χωρών.

Σε αυτό το οποίο βασιζόμαστε, είναι η δύναμη στον αγωνιστικό χώρο, το πάθος, η αυταπάρνηση, και η διάθεση να πραγματοποιούμε θαύματα.

Αυτό το γνωρίζουμε, έχει περάσει πλέον στο αγωνιστικό DNA μας και κατά κάποιο τρόπο είναι δεδομένο.

Ώρα λοιπόν να δουλέψουμε πάνω στην αδυναμία μας, που δεν είναι άλλη από την ανεύρεση και την εξέλιξη ταλαντούχων παιδιών, τα οποία θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα.

Ταλέντο στη χώρα μας υπάρχει, το πάθος επίσης υπάρχει για το ποδόσφαιρο, άρα το μόνο που απομένει είναι η δουλειά.

Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει, καθώς η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται πλέον σε μεταβατικό στάδιο, και είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια νέα γενιά ποδοσφαιριστών.

Το άρθρο Εθνική Ελλάδος: Όταν το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα