Επεισόδια στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένταση επικράτησε το πρωί σε συγκέντρωση των ξενοχοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Τότε υπήρξε δυναμική παρέμβαση των ΜΑΤ, με συνέπεια να πέσει ξύλο μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ένταση προκλήθηκε επιπλέον όταν οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μια αντιπροσωπεία τους να μπει στο κτήριο για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι συγκεντρωμένοι

ξήλωσαν κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης». Αυτή τη στιγμή με τα ρολά του υπουργείου κατεβασμένα και τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο. Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι αρνούνται να συναντήσουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012. Αυτή η μείωση επέρχεται, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Επιπρόσθετα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καταγγέλλουν καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους, ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, έως 9 μήνες.

Το άρθρο Επεισόδια στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
εφαπαξ ξενοδοχουπαλληλοι επεισοδια
Τυχαία Θέματα