Εντοπίστηκε το ακριβότερο μπουκάλι βότκας που είχε κλαπεί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εντοπίστηκε τρία 24ωρα μετά την κλοπή του το ακριβότερο μπουκάλι βότκας στον κόσμο, το οποίο είχε κάνει φτερά από καφέ στην Κοπεγχάγη.

Το μπουκάλι της βότκας Russo-Baltique, που είναι μοναδικό στον κόσμο, κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ και βρέθηκε σε οικοδομή στη Δανία, χωρίς, όμως, το περιεχόμενό του.

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών στο τηλεοπτικό δίκτυο TV-2 ο ιδιοκτήτης του μπαρ και συλλέκτης μπουκαλιών βότκας Μπρίαν Ίνγκμπεργκ, ο κλέφτης παρέμεινε στο μπαρ μόνο τρία λεπτά και ήξερε ακριβώς που πήγαινε, στο μπουκάλι της βότκας, που ζυγίζει

έξι κιλά και είναι φτιαγμένο από χρυσάφι και ασήμι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εντοπίστηκε το μπουκάλι, καθώς αυτό είναι που έχει ιδιαίτερη αξία και όχι το ποτό.

«Βρίσκομαι σε απόγνωση. Το μπουκάλι αυτό ήταν το μαργαριτάρι της συλλογής μου. Από τα 1.200 μπουκάλια βότκας αυτό ήταν κάτι το ξεχωριστό», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι πρώην συνεργάτης του ο οποίος έφτιαξε αντικλείδια του μπαρ και του θησαυροφυλακίου στο οποίο φύλαγε το πολύτιμο έκθεμα του.

Ο Ίνγκμπεργκ είχε ενοικιάσει το χρυσό μπουκάλι από την λετονική εταιρεία Dartz Motorz, η οποία κατασκευάζει τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και εμφανίζεται ως συνεχιστής της εταιρείας που κατασκεύαζε πριν από την επανάσταση τα περίφημα αυτοκίνητα αγώνων «Russo-Baltique».

Όπως δήλωσε ο Ίνγκμπεργκ, πριν ο ίδιος το αποκτήσει, το σπάνιο αυτό μπουκάλι βότκας «συμμετείχε» στη σειρά House of Cards όπου ο Ρώσος πρόεδρος Πετρόφ κερνούσε με βότκα τον Κέβιν Σπέισι ο οποίος υποδύεται τον Αμερικανό Πρόεδρο Φρανκ Άντεργουντ.

Το άρθρο Εντοπίστηκε το ακριβότερο μπουκάλι βότκας που είχε κλαπεί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα