Ένδειξη προβλημάτων το ροχαλητό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα άτομο που ροχαλίζει θα πρέπει να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, καθώς το ροχαλητό μπορεί να είναι ένδειξη ή απόδειξη σοβαρών προβλημάτων υγείας. Το άτομο που ροχαλίζει θα πρέπει:

να χάσει βάρος. Τα παχύσαρκα άτοµα, ανατοµικά και λειτουργικά, έχουν περιορισµένη τη δίοδο του αέρα.να σταµατήσει το κάπνισµανα χρησιµοποιήσει ένα επιπλέον µαξιλάρι ή να ανασηκώσει την πλάτη του κρεβατιούνα µην τρώει πολύ και λίγη ώρα πριν κοιµηθείνα µην καταναλώνει αλκοόλ πριν τη νυχτερινή κατάκλισηνα αποφεύγει τα
ηρεµιστικά και τα αγχολυτικά φάρµακανα λάβει κατάλληλη θεραπεία, αν η αιτία του ροχαλητού του είναι κάποια ρινίτιδανα κοιµάται στο πλάι και όχι ανάσκελα. Η ύπτια στάση προκαλεί χαλάρωση του µυϊκού τόνου του λαιµού, µε αποτέλεσµα να µπλοκάρεται ο αεραγωγός και να προκαλείται το ροχαλητό.να διατηρεί τη µύτη του καθαρή από απεκκρίσεις, χρησιµοποιώντας όµως φυσιολογικό ορό και όχι τα αγγειοσυσπαστικά σπρέι για την µύτη. Τα σπρέι αυτά, ενώ είναι πολύτιµα για βραχυχρόνια χρήση π.χ. για ένα κρυολόγηµα, δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται για περισσότερο από µία εβδοµάδα και φυσικά δεν αποτελούν λύση για το ροχαλητό.

Το άρθρο Ένδειξη προβλημάτων το ροχαλητό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα