Ένα απλό κολπάκι για να δείτε αν το ψυγείο σας δουλεύει σωστά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολλές είναι εκείνες οι φορές που έχετε ανοίξει το ψυγείο και κάποια από τα τρόφιμα ίσως να μην έχουν τη σωστή ψύξη που κανονικά θα έπρεπε ή ακόμα και να έχουν χαλάσει.

Συνήθως πιο ευάλωτα είναι αυτά που βρίσκονται κοντά στην πόρτα ή ακόμα και πάνω σε αυτή που με το συχνό άνοιξε –κλείσε είναι πιο επιρρεπή στη ζέστη. Αν σκέφτεστε πως το ψυγείο σας δε λειτουργεί σωστά υπάρχει ένα απλό πείραμα για να το διαπιστώσετε.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαρτονόμισμα των 5 ή των 10 ευρώ.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το

χαρτονόμισμα στην πόρτα του ψυγείου με το μισό να είναι στο εσωτερικό της ηλεκτρικής συσκευής και το άλλο μισό να προεξέχει. Κρατήστε το χαρτονόμισμα σε αυτή τη θέση και απλά κλείστε την πόρτα

Τα πράγματα είναι εύκολα, αν το χαρτονόμισμα παραμείνει στο ψυγείο και μετά το κλείσιμο της πόρτας τότε το ψυγείο σας δουλεύει ρολόι, σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή πέσει στο πάτωμα, τότε έχετε πρόβλημα. Το πείραμά είναι αξιόπιστο και πολύ εύκολο στο να ερμηνευτεί. Στην περίπτωση που το χαρτονόμισμα πέσει σημαίνει πως μεταξύ πόρτας και ψυγείου το λάστιχο που είναι υπεύθυνο για το σφράγισμα και τη διατήρηση της θερμοκρασίας δεν κάνει καλή επαφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο θερμού αέρα στον χώρο της συντήρησης και κατ’ επέκταση την όχι και τόσο καλή λειτουργία του ψυγείου σας.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε αν αποτύχετε στο πείραμα είναι να αλλάξετε το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου, το κόστος είναι χαμηλό συγκριτικά με την αντικατάσταση ολόκληρης της συσκευής.

Το άρθρο Ένα απλό κολπάκι για να δείτε αν το ψυγείο σας δουλεύει σωστά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα