Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Αναστατώθηκε η περιοχή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δυνατή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα Άνω Λιόσια, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ.

Συγκεκριμένα η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στις 4:οο τα ξημερώματα και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι δράστες τοποθέτησαν

μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας βραδύκαυστο φιτίλι και πυροδότησαν τον μηχανισμό. Για τον εντοπισμό τους έχει κινητοποιηθεί το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το σπίτι του 70χρονου που έγινε στόχος της επίθεσης βρίσκεται στην οδό Σινά στα Άνω Λιόσια και από την ένταση της έκρηξης προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές τόσο στην μονοκατοικία του ιδίου, όσο και στα γειτονικά σπίτια όπου έσπασαν τζάμια. Επίσης ζημιές σημειώθηκαν και στα γύρω αυτοκίνητα.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών τα κίνητρα ήταν της επίθεσης ήταν προσωπικές διαφορές καθώς σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ομογενής είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Γερμανία, όπου είχε συλληφθεί και καταδικαστεί. Πριν από 1,5 χρόνο αποφυλακίστηκε.

Κατά τις ίδιες πηγές στο σπίτι που σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε φύλακας, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε τους δράστες. Επίσης, υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο όμως είχε τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν εκεί όταν έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τυχόν απειλές σε βάρος του, ή σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Αναστατώθηκε η περιοχή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα