Έκλεισε το Greekddl.com!

Το φαινόμενο του παράνομου downloading, όπως όλοι γνωρίζουμε, ανθεί στην χώρα μας, καθώς καθημερινά ολόκληρα sites στήνονται από την αρχή με παράνομους servers και περιεχόμενο, το οποίο είναι προϊόν καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων. Μία ακόμη από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες, στις οποίες μπαίνουν για να «κατεβάζουν» ταινίες, μουσική και άλλα δεδομένα οι χρήστες του ελληνικού διαδικτύου και όχι μόνο, έβαλε λουκέτο.

Πρόκειται για το greekddl.com,

ένα πολύ γνωστό site στους κύκλους των Ελλήνων χρηστών για παράνομο downloading , του οποίου τους διαχειριστές η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει, μετά από ενέργειες που κράτησαν μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. Πρόκειται για τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Ο ένας από τους εμπλεκόμενους άνδρες στην υπόθεση είναι γνωστός εκδότης και φέρεται σαν ο κύριος διαχειριστής της ιστοσελίδας, ενώ ο άλλος είναι ένας Ελληνοσουηδός, που διαμένει στη Σουηδία και σε βάρος του έχει δοθεί σήμα ήδη στην Interpol. Οι διαχειριστές της ανοιχτής ιστοσελίδας παρείχαν την δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες-μέλη, οι οποίοι εγγράφονταν με μια πολύ εύκολη διαδικασία σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία, που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λπ., χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιρειών, που έχουν τα αντίστοιχα πνευματικά δικαιώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσουν και άλλες ιστοσελίδες για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, γιατί μετά από αυτή την είδηση αρκετοί θα είναι οι διαχειριστές που θα κλείσουν έστω για λίγες μέρες τους server τους και δεύτερον, η χώρα μας έχει υπογράψει την συνθήκη ACTA, που αναφέρεται στην προστασία από την πειρατεία, κάτι που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητήσουν τους διαχειριστές πολλών sites, που προσφέρουν παράνομο downloading και να τερματίσουν τη λειτουργία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα