Εισαγγελική έρευνα για τον αντιδραστήρα FLEXICOKER στα ΕΛΠΕ

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε προανάκριση για το πρόβλημα της παραμόρφωσης του κελύφους του αντιδραστήρα της μονάδας 32 (FLEXICOKER) του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΕCOELEUSIS τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη απευθυνθεί σε εξειδικευμένους οίκους της αλλοδαπής για την υποβολή προσφορών

για την ανακατασκευή του αντιδραστήρα. Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών -αν όχι ωρών- το σταμάτημα της λειτουργίας της στρατηγικού χαρακτήρα μονάδας Νο 32 γνωστής ως FLEXICOCKER.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του, το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΕΛΠΕ μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:

«Θυμίζουμε ότι από την αρχή λειτουργίας των νέων μονάδων, έχουν συμβεί 8 σοβαρά ατυχήματα στην U-32 (πυρκαγιές και τραυματισμοί συναδέλφων) τα οποία πέρασαν «απαρατήρητα»… Έχει διαμορφωθεί μια ανασφαλής κατάσταση για τους συναδέλφους, η οποία έχει κάνει τον κίνδυνο μέρος της καθημερινότητας.

Επιμένουμε και διεκδικούμε:

Απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας και ασφάλειας των μονάδων. Καμία έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας. Συντήρηση των μονάδων σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων. Το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των εργοστασίων, είναι μείζον και απασχολεί πέρα από τους εργαζομένους σε αυτά, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γύρω περιοχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα