Εικόνες- σοκ: Γυμνοί άντρες ορμούν σε γυναίκα στρατιωτικό της RAF

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν μία πρώην στρατιωτικό της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας να υφίσταται σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια «τελετής μύησης».

Η ίδια έδωσε τις φωτογραφίες χρόνια μετά, με σκοπό να καταδείξει το πρόβλημα με τις γυναίκες στον στρατό, που πέφτουν συχνά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στις εικόνες που τραβήχτηκαν το 2001 φαίνεται η 21χρονη Rebecca Crookshank, να δέχεται επίθεση από γυμνούς συναδέλφους της.

Η Rebecca, 36 ετών σήμερα, ήταν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 28 άνδρες στη βάση της RAF Mount Alice στα νησιά Φόκλαντ και υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια, αφότου κατατάχθηκε σε ηλικία 17 ετών και μετατέθηκε για τέσσερις εβδομάδες στην συγκεκριμένη βάση το 2001.

Όπως δήλωσε, αρχικά μία «στρατιά» ανδρών την καλωσόρισαν δείχνοντας τα οπίσθιά τους, προσθέτοντας ότι αυτό «ήταν η αρχή μίας σκοτεινής περιόδου».

Εξομολογήθηκε ακόμη, ότι μία άλλη φορά είχε ιδιωτική συνάντηση με έναν αξιωματικό στο υπνοδωμάτιό της, ο οποίος την απείλησε για να μην πει το παραμικρό, με αντάλλαγμα μία πτήση με μαχητικό Tornado F3.

Σε δηλώσεις της στην MailOnline είπε: «Με τις γυναίκες τώρα να μπορούν να υπηρετούν στην πρώτη γραμμή και τις αναφορές περί σεξουαλικής κακοποίησης να αυξάνονται, είναι ξεκάθαρο ότι ο στρατός δεν κάνει αρκετά για αυτό». «Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός από την απεχθή αυτή συμπεριφορά που βίωσα το 2001, όμως είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μου και δεν θα σιωπήσω. Εάν κάποιος διαβάζοντας την ιστορία μου βρει το κουράγιο να μιλήσει για τη δική του εμπειρία μίας σεξουαλικής κακοποίησης στο στρατό ή σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας, τότε μαζί μπορούμε να κινηθούμε καλύτερα προς μία αλλαγή στις συμπεριφορές και τη μηδενική ανοχή στην ατιμωρησία», πρόσθεσε.

Σήμερα η Crookshank είναι συγγραφέας και ηθοποιός.

Το άρθρο Εικόνες- σοκ: Γυμνοί άντρες ορμούν σε γυναίκα στρατιωτικό της RAF εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα