Δύο Βούλγαροι «εγκέφαλοι» της σπείρας που έκανε τα τηλεφωνήματα τρόμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης, στη Βουλγαρία, εγκέφαλοι της απάτης σε βάρος πολιτών με τα δήθεν σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που προκάλεσαν συγγενικά τους πρόσωπα, άπλωσαν τα δίχτυα τους και στην Ελασσόνα.

Ο ένας 73 χρόνων, ο άλλος 61, τηλεφωνούσαν σε κατοίκους της Ελασσόνας στη Λάρισα, αλλά και σε άλλους πολίτες, κατά προτίμησή τους, ηλικιωμένους και τους τρομοκρατούσαν για να αποσπάσουν χρήματα.

Συστήνονταν ως… αστυνομικοί.

Έλεγαν

ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε ατύχημα

Έλεγαν στους εμβρόντητους πολίτες, που απαντούσαν στο τηλέφωνο ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο(γιος, κόρη, εγγόνια) έχει προκαλέσει σοβαρό η θανατηφόρο δυστύχημα.

Ένας της σπείρας παρίστανε τον συγγενή κι εκλιπαρούσε

Ενώ ο πολίτης έμενε κεραυνοβολημένος με το ακουστικό στο χέρι, άκουγε και μια απεγνωσμένη φωνή μακριά από το ακουστικό του τηλεφώνου του «αστυνομικού» να παριστάνει το στενό συγγενικό πρόσωπο και να… παρακαλεί να δοθούν τα χρήματα!

Το ποσό για το λάδωμα κυμαινόταν από 1.500 έως 2.000 ΕΥΡΩ

Αυτό το ποσό, γύρω στα 1500 έως 2000 ευρώ, απαιτούσαν για τη δήθεν απεμπλοκή του συγγενούς τους οδηγού από τις ποινικές συνέπειες.

Ενώ αν έπαιρναν τα χρήματα θα… αποσιωπούσαν το περιστατικό και θα τελείωνε εκεί…

Οκτώ πολίτες δεν πείστηκαν κι έκλεισαν το τηλέφωνο

Το παρήγορο είναι ότι και οι οκτώ πολίτες, που δέχθηκαν τέτοιου περιεχομένου τηλεφωνήματα, κατάλαβαν την τελευταία στιγμή ότι πρόκειται περί απάτης και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Έτσι, όλοι μαζί γλίτωσαν το ποσό των 140.000 ευρώ το οποίο απαιτούσαν συνολικά οι απατεώνες για να αφήσουν… ελεύθερους ανίδεους οδηγούς!

Η σπείρα δρα σε διάφορες περιοχές από τα τέλη του 2016

Η σπείρα αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δρα από τον Δεκέμβριο του 2016 και έχει απλώσει τα δίχτυα της σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τώρα με την ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο Βούλγαρων, αναμένεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συνήθως οι «εισπράκτορες» συλλαμβάνονται στη χώρα μας

Συνήθως όταν η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις στη χώρα μετά από τέτοιες απάτες και όταν τα θύματα υποκύπτουν, πρόκειται για «εισπράκτορες» των κυκλωμάτων, που πάνε να παραλάβουν τα χρήματα.

Τους αντικαθιστούν και συνεχίζουν

Οι εγκέφαλοι όμως, μπορούν και τους αντικαθιστούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι μια απάτη που κρατάει τώρα τουλάχιστον τρία χρόνια.

Το άρθρο Δύο Βούλγαροι «εγκέφαλοι» της σπείρας που έκανε τα τηλεφωνήματα τρόμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα