Δώρα Ζέμπερη: Νέες αποκαλύψεις- «Αυτή έχει αριθμούς που θα μας κάνουν ζημιά» (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο άνθρωπος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές φοβόταν ότι θα τον βγάλουν από τη μέση, όπως αποκαλύπτει ο συγκάτοικός του.

Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο, στις 18 Οκτωβρίου 2017. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού κατέθεσε δύο υπομνήματα, στα οποία κάνει λόγο για ηθικούς αυτουργούς.

Στο δεύτερο υπόμνημα κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού, το «αφεντικό» όπως τον χαρακτήριζε σε προηγούμενο υπόμνημά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται

για έναν γνωστό μεγαλοδικηγόρο της Αττικής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής.

Όπως αποκάλυψε ο συγκάτοικος του Μανώλη Σοροπίδη: «… Σε άλλο τηλεφώνημα στις 28 Δεκεμβρίου μού είπε 9/1 να πάω στον κύριο, στον 18ο ανακριτή να καταθέσω δύο κουβέντες που μου είπε και τις ξέρεις, λέει στον δημοσιογράφο.

Δημοσιογράφος STAR: «Τα δύο ονόματα που ξέρουμε, τον δικηγόρο και Μεταγωγών».

«Ναι, αυτά», απάντησε ο 44χρονος συγκάτοικος.

Μετά το πρώτο υπόμνημά του, ο Σοροπίδης κλήθηκε για συμπληρωματική απολογία. Εκεί ήταν που υποστήριξε ότι δυο άνδρες, τους οποίους αποκάλεσε «αφεντικό» και «Χάρη» του πρότειναν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Ήταν στα σκαλιά της εισαγγελίας Αθηνών όταν, όπως περιγράφει σύμφωνα με το Έθνος, συνάντησε την «καταστροφή» του. «Ανεβαίνοντας στις σκάλες συναντώ την καταστροφή μου. Συνάντησα κάποιον κύριο, τον οποίο γνώρισα πριν μπω στη φυλακή. Ο κύριος Τάδε μαζί με κάποιον που δεν γνώριζα είχε καστανοκόκκινο μαλλί, και μαύρο μουστάκι και μουσάκι, κάτι που από την αρχή δεν του ταίριαζε και το διαπίστωσε από τις συναντήσεις αργότερα, όταν αυτός κοίταζε άγρια και παγωμένα. Μου τον σύστησε σαν Χάρη και μου είπε ότι είναι καλός στη δουλειά του και υπακούει μόνο στις εντολές του».

Ο Σοροπίδης και οι άλλοι δυο μίλησαν για κάποια ώρα. Ο 58χρονος είπε για τα οικονομικά προβλήματά του. Ο ένας από τους δυο, του έδωσε 40 ευρώ για να τον περιμένει σε απέναντι καφετέρια.

«Έχω μία πρόταση που θα σε κάνει καλά. Θα δω και την υπόθεσή σου», του είπε. Μετά από ώρα, έγινε και η συνάντηση στην καφετέρια. «Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ, σε ενδιαφέρει; Ναι ή όχι; Θα μου απαντήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις πίσω», υποστηρίζει πως του είπαν.

Και μετά, του μίλησαν για τη Δώρα Ζέμπερη. «Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 μηνών πριν μπει το 2018».

«Έχω τους δικαστές στο χέρι»

Ο Σοροπίδης αποκάλυψε πως είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη. Αλλά υποστηρίζει πως το «αφεντικό», του είπε ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν «γιατί είχε μάρτυρες εκεί και εμείς είμαστε γνωστοί».

«Δεν σου ζητάω να γκρεμίσεις την Ακρόπολη, απλώς να βγει εκτός υπηρεσίας. Ό,τι κι αν συμβεί εγώ θα είμαι εγώ. Αν κάτι δεν πάει καλά, να ξέρεις ότι όλες οι έδρες υποκλίνονται μπροστά μου, γιατί τους περισσότερους τους έχω στο χέρι», ισχυρίζεται ο Σοροπίδης ότι του είπε το «αφεντικό».

Του είπε επίσης, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 58χρονου: «αυτή είναι αδιάφθορη και έχει αριθμούς στα χέρια της, που μπορεί να κάνει ζημιά σε εμάς. Ο Χάρης θα σου δώσει προκαταβολή και είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί». Υποστηρίζει επίσης ότι του έδωσε ένα χάπι και του είπε «και βαρέλια αίμα να δεις, δεν θα συγκινηθείς με αυτό, θα σε κάνει σκληρό».

Τα 350€ και η παρακολούθηση

Μετά, ο Σοροπίδης λέει ότι τον ρώτησε που μένει και του είπε ότι μένει κοντά στην κοπέλα. Και πως η Ζέμπερη τις ελεύθερες ώρες της πήγαινε στο Β’ Νεκροταφείο. Μετά, του έδωσε 350 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα πάρει φωτογραφία της κοπέλας και πληροφορίες, καθώς την παρακολουθούσαν.

Έδωσαν ραντεβού σε μια στάση λεωφορείου και του πήγε ένα φάκελο με οδηγίες. Του ζήτησε, υποστηρίζει, να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Σε λίγες ημέρες θα του πήγαινε ένα μαχαίρι και θα του έδειχνε πώς να το κρατάει για να μην κάνει μεγάλη ζημιά.

Αφού περιγράφει πως σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, ο Σοροπίδης περιγράφει πως την επομένη του φόνου ξαναπήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ήθελε να βρει το «αφεντικό».

«Μόλις τον χαιρέτησα, μου απάντησε «κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε»», λέει στο υπόμνημα.

Το άρθρο Δώρα Ζέμπερη: Νέες αποκαλύψεις- «Αυτή έχει αριθμούς που θα μας κάνουν ζημιά» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα