Διορίστηκαν η κόρη του Θεοδωράκη, επιχειρηματική εταίρος και συνεργάτες του ως αποσπασμένοι-μετακλητοί υπάλληλοι (έγγραφο)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα έγγραφα με διορισμούς μετακλητών υπάλληλων, στενών συνεργατών και επιχειρηματικών εταίρων του Στ. Θεοδωράκη, αλλά και της κόρης του επικεφαλής του Ποταμιού, που τον Ιούνιο του 2015 αποσπάσθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αττικής Γ. Μαυρώτα. Τα έγγραφα δημοσιοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, στα έγγραφα που παρουσιάζει το ΥΠΟΜΕΔΙ φαίνεται η κόρη του κ. Θεοδωράκη Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ να αποσπάται διαρκώς σε

γραφεία υπουργείων και βουλευτών, αν και η ίδια εμφανίζεται υπάλληλος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ.), κατηγορίας Δ.Ε. (χαμηλών τυπικά προσόντων). Σύμφωνα δε με τα ίδια έγγραφα, τις αποσπάσεις της κόρης του κ. Θεοδωράκη ενέκρινε ο αντικατασταθείς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ., Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα με την εκλογή Μητσοτάκη ως γενικός διευθυντής της Ν.Δ.. Σχολιάζοντας το γεγονός, το ΥΠΟΜΕΔΙ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι σχέσεις και επαφές του κ. Σταύρου Θεοδωράκη με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά…».

Η κόρη του κ. Θεοδωράκη φαίνεται στα σχετικά έγγραφα ότι τον Ιούνιο του 2015 αποσπάται στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά, ενώ κατά το παρελθόν είχε αποσπαστεί επίσης στο γραφείο του πρώην υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχ. Χρυσοχοΐδη μετά από αίτημα του τελευταίου προς τον πρόεδρο της ΣΤΑ.ΣΥ. Ν. Παπαθανάση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η έγκριση από τον κ. Παπαθανάση της διάθεσης της υπαλλήλου στο γραφείο Χρυσοχοΐδη έγινε τον Οκτώβριο του 2014, ενώ μόλις δύο μήνες πριν, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2014, το Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε εγκρίνει την απόσπασή της στο κόμμα του Ποταμιού. Κοινώς, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εν λόγω υπάλληλος αποσπάται από τη ΣΤΑ.ΣΥ. στο Ποτάμι, μετά από το Ποτάμι στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη και πλέον στο γραφείο του Βουλευτή Γ. Μαυρωτά, φανερώνοντας πως έχει στην κατοχή της κάποιου είδους κάρτα διαρκείας για αποσπάσεις…

Ενδιαφέρον, τέλος, προκαλεί το γεγονός πως στο απαντητικό έγγραφο του κ. Παπαθανάση προς το υπουργείο Εσωτερικών για το αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την απόσπασή της, αναφέρεται αρχικά πως έχει ξεπεραστεί το σχετικό επιτρεπτό όριο του 4% απόσπασης υπαλλήλων της δύναμης του τμήματος του οποίου ανήκουν, στοιχείο το οποίο διορθώνεται σε ορθή επανάληψη, αναφέροντας πως τελικά δεν έχει ξεπεραστεί το όριο του 4% στο τμήμα της.

Στην ίδια ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΜΕΔΙ αναδεικνύει και τους διορισμούς τριών μετακλητών υπάλληλων, στενών συνεργατών και επιχειρηματικών εταίρων του κ. Θεοδωράκη, στο γραφείο του προέδρου του Ποταμιού, όπως και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρόκειται για τους Δημήτρη Τσιόδρα, υπ. βουλευτή Αττικής και εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού (μετακλητό στην Κ.Ο. του κόμματος), τη Βασιλική Αποστολάκη, επιχειρηματικό εταίρο στο Protagon, και την υποψήφια βουλευτή με το Ποτάμι Μαρία Αντωνιάδου (και οι δύο στο γραφείο του προέδρου).

Με ανακοίνωση απάντησε το Ποτάμι:

«Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν τρεις (αριθμός:3) μετακλητούς υπαλλήλους στο Ποτάμι. Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορείται για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών, αντί να απαντήσει με ποια κριτήρια βάζει στο δημόσιο μόνο συγγενείς και κομματικούς φίλους, προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ε, δεν είμαστε. Τα κόμματα έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να πάρουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως και επιχορήγηση για να μην εξαρτώνται από κάθε είδους συμφέροντα. Είναι ένα θέμα βέβαια πώς χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις και αν αξιοποιούν ικανούς ανθρώπους ή βολεύουν τους δικούς τους. Όμως για αυτό που εγκαλείται τόσους μήνες η κυβέρνηση δεν είναι οι μετακλητοί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μετακλητοί στα υπουργεία. Οι μετακλητοί στη Διοίκηση δηλαδή που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των κομμάτων στο Δημόσιο. Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη: να καταργηθεί ο νόμος του ’85 του Τσοχατζόπουλου που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Τέλος οι κυβερνητικοί Κλουζό προσπαθούν να μπερδέψουν τις δικές τους ρουσφετολογικές προσλήψεις με τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τα γραφεία των Βουλευτών. Η διαφορά είναι απλή: οι αποσπάσεις υπαλλήλων δεν επιβαρύνουν ούτε τον προϋπολογισμό της Βουλής ούτε του κράτους. Και τέλος, ας ενημερωθούν ότι το Ποτάμι συνεπές με τη θέση του ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων στα κόμματα, έχει αποσπάσει τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα δικαιούται σαράντα τέσσερις (αριθμός: 44) και έχει αποσπάσει είκοσι επτά (αριθμός: 27). Δεκαπέντε στη Βουλή και δώδεκα στο κόμμα. Περιμένουμε τη δημοσιοποίηση και των δικών τους αριθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα