Δημοτικός λαχανόκηπος στο Μαρούσι

Τον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέδωσε σε 40 οικογένειες της πόλης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, που δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου, στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου, Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου, στην περιοχή του Νέου Τέρματος. Στον λαχανόκηπο οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Στο σύγχρονο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ., ο χώρος κατατμήσθηκε σε αγροτεμάχια

των 25 τ.μ. περίπου, περιφράχτηκε και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν εργασίες προετοιμασίας του εδάφους (φρεζάρισμα) από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών.
Ο κάθε κήπος έχει παροχή νερού, καθώς ο χώρος διαθέτει δεξαμενή 12 κ.μ. που γεμίζει με νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου. Επίσης στο χώρο λειτουργεί εγκατάσταση «κομπόστ» για την αξιοποίηση των φυτικών απορριμμάτων και την παραγωγή φυσικού λιπάσματος. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι περιφραγμένος και σκεπασμένος με δίχτυ σκίασης.

Στην τελετή παράδοσης του Λαχανόκηπου οι δικαιούχοι φύτεψαν υπό την καθοδήγηση της Γεωπόνου του Δήμου και της Υπηρεσίας Πρασίνου τα πρώτα φυτώρια που τους προμήθευσε ο Δήμος, σε μία συμβολική ενέργεια στήριξης της προσπάθειας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα