Δημοσκόπηση-σοκ για την κυβέρνηση Τσίπρα! Τι λένε για τον χειρισμό της κρίσης και το Grexit οι απογοητευμένοι πολίτες

Έντονη είναι η απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Κάπα Research και τα οποία δημοσιεύονται στο «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα, πάντα, με τα αποκαλυπτικά στοιχεία, η χρονιά που έφυγε ήταν χειρότερη για το 71,5% των πολιτών, ενώ το 69,5% χαρακτήρισε το 2015 ως έτος «και ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική».

Απαισιοδοξία υπάρχει και για τη νέα χρονιά, καθώς το 55,1% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι φέτος τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αντιθέτως

από το 24,5% όσων απάντησαν που θεωρούν ότι τα πράγματα θα μείνουν στάσιμα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο του Grexit, 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα εφιαλτικά σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθουν.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο προβλέπει πολιτική αστάθεια και πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και εκλογές.

Για τους ερωτηθέντες η επιβολή των capital controls είναι το σύμβολο της ανωμαλίας, της απόκλισης από το πρότυπο της δυτικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, τρία ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πολιτικούς που επηρέασαν περισσότερο τα πράγματα στη χώρα: ο Αλέξης Τσίπρας(70,4%), ο Γ.Βαρουφάκης (39,7%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (20,7%). Χαμηλότερα βρίσκονται οι δυο διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 4% και ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης με 3,7%.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται άλλο ένα πλήγμα όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 20,9% ότι η κυβέρνηση Σαμαρά χειρίστηκε καλύτερα την κρίση από αυτήν του Αλέξη Τσίπρα, που παίρνει ποσοστό 17,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα