Δίκη Γιακουμάκη: Δύο νέοι μάρτυρες σήμερα έρχονται να ρίξουν φως

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ξυπνούν σκληρές μνήμες και αιωρούνται πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έζησε φρικτές στιγμές στα χέρια συμφοιτητών του. Τραγικές φιγούρες στα δικαστήρια, οι γονείς που έχασαν το σπλάχνο τους από τους «σκληρούς» που διασκέδαζαν, βάζοντας τον Βαγγέλη να υπακούει σε φρικτές εντολές.

Σήμερα 25 Οκτώβρη, είναι η τρίτη ημέρα της δίκης– μιας διαδικασίας δύσκολης και ψυχοφθόρας, τόσο για την οικογένεια του θύματος, που περιμένει με αγωνία για να μάθει την αλήθεια. Το δικαστήριο, προσπαθεί να συγκεντρώσει

όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί, καλώντας μάρτυρες να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τη σκοτεινή αυτή ιστορία.

Σήμερα λοιπόν, δύο νέοι μάρτυρες έρχονται να καταθέσουν. Πρόκειται για δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη, που πιθανόν να ρίξουν λίγο φως στην αναζήτηση των ενόχων, καθώς γνώριζαν πολλά από τη βαρβαρότητα εις βάρος του 20χρονου θύματος.

Οι δύο νέοι, ήταν μπροστά όταν ο Νίκος Δαβρής, συμφοιτητής και αυτός, κατήγγειλε στον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης. Ο ένας από τους δύο μάλιστα, ήταν παρών χτες στη δίκη, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με κατηγορουμένους τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής και την τότε υπεύθυνη της εστίας και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος με κατηγορούμενο τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Δαβρής ταξίδεψε από τη Βραζιλία ως την Ελλάδα, προκειμένου να σταθεί μπροστά στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της δίκης και να αποκαλύψει τα όσα γνώριζε.

Σοκ προκαλεί η κατάθεση του θείου του άτυχου παιδιού, που αποκάλυψε πως η οικογένεια δεν γνώριζε την κόλαση που ζούσε ο Βαγγέλης. Ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης μίλησε για όσα είχαν συμβεί μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη αλλά ήταν φανερό πως δεν είχαν ιδέα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Παρούσα ήταν στη δίκη και η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος Έλενα Ακρίτα που από την αρχή είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την υπόθεση. Χθες, η κ. Ακρίτα έκανε δηλώσεις μιλώντας για «φρικαλέα πράγματα που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη» και ζήτησε να ανοίξουν τα στόματα που «είναι ακόμα κλειστά». Η κ.. Ακρίτα, ξεσπώντας σε δάκρυα μπροστά στις κάμερες, αναφέρθηκε σε «ρουσφετολογία» και τόνισε πως όλοι είμαστε αντιμέτωποι με τη συνείδηση μας.

Το άρθρο Δίκη Γιακουμάκη: Δύο νέοι μάρτυρες σήμερα έρχονται να ρίξουν φως εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα