ΔΕθ: Δυναμικό «παρών» από τους διαδηλωτές παρά τον κλοιό 5.000 αστυνομικών (Βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι «περικυκλωμένο» από διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής πρωτοστατούν, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ,

ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο ενισχυμένα από πέρυσι καθώς συμμετέχουν 2.000 αστυνομικοί περισσότεροι.

Κλειστή είναι η Εγνατία και στα δύο ρεύματά της

Συγκεκριμένα 5.000 αστυνομικοί , έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με τελικό προορισμό την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Αναλυτικότερα:

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία, με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο επίσης πραγματοποιείται σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).

Όπως αναφέρεται στην Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ:

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ,στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού.

Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

Δείτε το βίντεο:

Το άρθρο ΔΕθ: Δυναμικό «παρών» από τους διαδηλωτές παρά τον κλοιό 5.000 αστυνομικών (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα