«Δεν θα επιτρέψουμε κώδικα Πινοσέτ» λέει ο Κατρούγκαλος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με συνέντευξη του στην Real News,ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε το γεγονός πως η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από το ΔΝΤ σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, και τόνισε χαρακτηριστικά πως «σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει στην Ελλάδα ο Εργατικός Κώδικας του Πινοσέτ».

Την θέση πως η απεργία

είναι όπλο των εργαζομένων και η κυβέρνηση θα το υπερασπιστεί μέχρι το τέλος , διατύπωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά: “ Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μην είναι δυνατό να αμύνονται και να διεκδικούν οι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο στο σημερινό περιβάλλον της εργασιακής ζούγκλας που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αναστρέψουμε”.

Αυτοχρηματοδότηση για τα συνδικάτα

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στα συνδικάτα, τονίζοντας την ανάγκη αυτοχρηματοδότησής τους, ώστε να είναι ανεξάρτητα από το κράτος: «Πολλές φορές το δημόσιο χρήμα αποτελεί εργαλείο πολιτικού εκμαυλισμού και δημιουργίας εργατικών αριστοκρατιών, που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες των εργαζομένων. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν με συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς εργοδοτών και εργαζομένων. Γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξα να είναι εκτός συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση και για φέτος να συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς χρηματοδότησης».

Το άρθρο «Δεν θα επιτρέψουμε κώδικα Πινοσέτ» λέει ο Κατρούγκαλος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα