Δεκαεννέα νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας που κτύπησε νότια επαρχία της Κίνας

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις αγνοούνται στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ την οποία κτύπησε τυφώνας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Τα παραπάνω μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Νέα Κίνα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επτά από τους ανθρώπους σκοτώθηκαν σε ανεμοστρόβιλους, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους σε κατολισθήσεις. Επίσης τρεις ψαράδες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, ένας σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο κατέρρευσε από την καταιγίδα.

Όσον αφορά τέλος του αγνοούμενους και οι τέσσερις είναι ψαράδες και γίνονται έρευνες για την ανεύρεσή τους.

Στην Γκουανγκντόνγκ, που βρίσκεται στα νότια της Κίνας υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ενώ λόγω των ανέμων τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρικά δίκτυα κατά μήκος της ακτής της επαρχίας. Ακόμα από τα κοντινά αεροδρόμια ακυρώθηκαν όλες σχεδόν οι πτήσεις, καθώς και τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον απολογισμό η επαρχία υπέστη ζημιές 23 δισεκατομμυρίων γιουάν, δηλαδή 3,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον τυφώνα και τις καταιγίδες που αυτός προκάλεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα