Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης για την εκλογή του Πάπα

Συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα το κονκλάβιο των 115 Καρδιναλίων στο Βατικανό προκειμένου να εκλέξουν τον διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί και ίσως διαρκέσει έως και την Παρασκευή.

Οι διεργασίες για την εκλογή του νέου Πάπα, ξεκίνησαν, με άκρα μυστικότητα, την Τρίτη στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα, χωρίς να υπάρξει ωστόσο αποτέλεσμα.
Αψηφώντας τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να

παρακολουθήσει από μεγάλες οθόνες τους καρδιναλίους να συγκεντρώνονται στο κονκλάβιο και περιμένοντας τα αποτελέσματα είδε μαύρο καπνό να βγαίνει από την καμινάδα γεγονός που αποδείκνυε ότι ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Όταν οι Καρδινάλιοι επιλέξουν τον νέο Πάπα, ο καπνός θα είναι άσπρος και θα ηχήσουν παράλληλα οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Για την εκλογή του νέου ποντίφικα απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων συν ένας, δηλαδή 77 ψήφους.

Διαμαρτυρία από τις Femen
Από τη διαδικασία της εκλογής του νέου Πάπα δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από τη γνωστή, ουκρανική φεμινιστικής οργάνωσης Femen.

Γυμνόστηθες διαδηλώτριες άναψαν ροζ καπνούς στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «η αιματηρή, βίαιη ιστορία της Χριστιανοσύνης», «καθώς επίσης και για το σεξισμό της θρησκείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα