Ο Λάρς Φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του και απαντά στην Μπιορκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ απέρριψε τις κατηγορίες της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπιορκ:

«Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το γεγονός είναι ότι δεν ήμασταν φίλοι», είπε κοφτά ο σκηνοθέτης για τις κατηγορίες της ισλανδής τραγουδίστριας Μπιορκ, η οποία υποστήριζε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Χορεύοντας στο σκοτάδι».

Την Κυριακή, η 51χρονη σταρ της ποπ έγραψε στο Facebook

ότι «επειδή απέκρουσε κατ’ επανάληψη τον σκηνοθέτη», τον οποίο δεν κατονόμασε, εκείνος «με τιμωρούσε και έδινε στο συνεργείο του την εντύπωση ότι εγώ προκαλούσα τα προβλήματα».

«Αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι ένας σκηνοθέτης μπορεί να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς κατά βούληση και ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου το επιτρέπει είναι παγκόσμιο φαινόμενο», πρόσθεσε η Μπιορκ, κάνοντας λόγο για «μια ομάδα δέκα προσώπων που επέτρεπε και ενθάρρυνε», τη στάση του σκηνοθέτη.

Η Μπιορκ δεν κατονόμασε τον Λαρς φον Τρίερ, αλλά δεν ήταν δύσκολο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, δεδομένου ότι η Ισλανδή τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει μόνο σε μία ταινία, το «Χορεύοντας στο σκοτάδι». Μάλιστα για την ερμηνεία της κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών το 2000.

Στην αντίπερα όχθη, ο παραγωγός Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν, που έχει συνεργαστεί με τον Τρίερ σε πολλές ταινίες, είπε στην εφημερίδα ότι ο ίδιος και ο σκηνοθέτης είναι τα «θύματα» στην ιστορία αυτή. Εξήγησε μάλιστα ότι «αυτή η γυναίκα ήταν πιο ισχυρή από εμάς τους δύο και την εταιρεία μας, τους διέταζε όλους» και εξαιτίας της κινδύνευε «μια ταινία στην οποία επενδύσαμε 100 εκατομμύρια κορώνες».

Το άρθρο Ο Λάρς Φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του και απαντά στην Μπιορκ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα