Χάθηκε και η ελπίδα των Ελλήνων: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν βλέπει έξοδο από τη φτώχεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κυβέρνηση επιμένει πως η έξοδος από τη φτώχεια και την απόγνωση έρχεται τον Αύγουστο όμως οι Έλληνες που έχουν υποστεί την καταστροφή της οικονομίας, έχουν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, οκτώ στους δέκα πολίτες, τεράστιο δηλαδή ποσοστό, δεν πιστεύει τίποτε από όλα αυτά.

Στο ερώτημα για το πώς εκτιμούν ότι θα κινηθούν τα πράγματα το 2018, ένα στους δύο (49%) απαντά ότι θα είναι χειρότερα.

Οι αισιόδοξοι,

που πιστεύουν ότι θα πάνε καλύτερα, περιορίζονται στο 20,1%, ενώ το 28,7% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με εκείνη του 2017.

Αισιόδοξο είναι το 37,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγαλύτερη απαισιοδοξία συναντάται στις γυναίκες και στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Στο ερώτημα για το τι θα συμβεί τη χρονιά που ξεκίνησε, η μεγάλη πλειοψηφία, το 80,5%, θεωρεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυστηρή επιτροπεία έναντι μόλις του 13,8% που υιοθετεί το κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο θα βγει οριστικά από τα μνημόνια.

Το τελευταίο, μάλιστα, φαίνεται ότι δεν πείθει τρεις στους τέσσερις Συριζαίους, αφού μόλις το 23,5% όσων έχουν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα βλέπει έξοδο από την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν χρόνια τώρα οι Έλληνες.

Το άρθρο Χάθηκε και η ελπίδα των Ελλήνων: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν βλέπει έξοδο από τη φτώχεια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα