Χασούρα εκατομμυρίων για τη Disney από το «Tomorrowland»

Από 120 εκατ. δολάρια έως 140 εκατ. δολάρια εκτιμάται ότι θα χάσει η Disney από την προβολή της ταινίας «Tomorrowland», σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ και με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η ταινία κόστισε περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η Disney ξόδεψε άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια για την προώθησή της στην αγορά.

Πέρα από τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, το βασικό πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διακρίνει

σε ποιους απευθύνεται: είναι μία ταινία περισσότερο για παιδιά, για ενήλικες ή πρόκειται για μία οικογενειακή ταινία;

Η ταινία έχει αποφέρει συνολικά πάνω από 70 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά και πάνω από 90 εκατ. δολάρια σε διεθνές επίπεδο, όμως τα ακαθάριστα κέρδη εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα να υπολείπονται περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής της.

Ο χρηματιστηριακός αναλυτής της εταιρείας MKM Partners-Institutional Equity Trading and Research, Έρικ Χάντλερ, δήλωσε ότι ναι μεν «υπήρξε μία αστοχία με το “Tomorrowland’» όμως το τελικό πρόσημο για το τρέχον έτος θα είναι θετικό για την εταιρεία, αφού «υπάρχουν τόσες πολλές παραγωγές που “τρέχουν” για την Disney», όπως το «Inside Out» (19 Ιουνίου), το «Ant-Man» (17 Ιουλίου) και το «Star Wars» (18 Δεκεμβρίου).

Όλη αυτή η ιστορία αποδεικνύει το μέγεθος της εταιρείας και το πόσο εύκολα μπορεί να απορροφήσει μία αστοχία της τάξης των 180 εκατ. δολαρίων που μπορεί να προκαλέσει μία ακριβή παραγωγή, η οποία τελικά δεν θα έχει την αναμενόμενη υποδοχή από το κοινό.

Πάντως το δίδαγμα για τις εταιρείες παραγωγής είναι ότι ταινίες με υψηλό κόστος παραγωγής μπορεί να μην αποφέρουν τα αναμενόμενα, ενώ ταινίες με μικρό προϋπολογισμό, που απευθύνονται όμως στο ευρύ κοινό, μπορούν να αποτελούν το μέλλον.

Η αποκάλυψη έγινε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Hollywood Reporter.

Keywords
Τυχαία Θέματα