Απομένουν 133 ΝΠΙΔ για την ολοκλήρωση της απογραφής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

133 ΝΠΙΔ υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή των φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, όπως δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος.

Ο ΥΠΕΣ κάλεσε τις αναπτυξιακές δημοτικές επιχειρήσεις να απογραφούν, ενώ προειδοποίησε ότι «οι δημοτικές επιχειρήσεις -πλην των κοινωφελών- με τριετή ζημιογόνα χρήση θα πρέπει να κλείσουν». Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ντινόπουλος,

«έχει απογραφεί το σύνολο των ΝΠΔΔ και 560 ΝΠΙΔ. Απομένει να απογραφούν 133 ΝΠΙΔ, μεταξύ των οποίων 16 ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης) και 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις».

Αναφορικά με τις ΔΕΥΑ εξήγησε ότι «συνολικά υπάρχουν 129 ΔΕΥΑ» και όπως διαβεβαίωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, «θα απογραφούν άμεσα και οι υπόλοιπες 16».

Αναφορικά με τις αναπτυξιακές δημοτικές επιχειρήσεις, όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, κύριο επιχείρημά τους είναι ότι δεν επιχορηγούνται μέσω κρατικής χρηματοδότησης. Οπότε δεν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση απογραφής. «Όμως, θα πρέπει να πεισθούν οι αναπτυξιακές ότι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται· δεν είναι δυνατό να μην ξέρουμε τι γίνεται στο Δημόσιο», ανέφερε ο ίδιος ο κ. Ντόλιος.

Σε ό, τι αφορά στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, σημειώθηκε ότι όλες οι επιχειρήσεις -πλην των κοινωφελών- εάν έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις, πρέπει να κλείσουν. Από ενδεικτική έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών έχει διαπιστωθεί ότι έχουν κλείσει κάποιες αναπτυξιακές. Παρόλα αυτά, το υπουργείο εκτιμά ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις ζημιογόνες χρήσεις και παρότι έχουν καταναλώσει το κεφάλαιό τους, δεν έχουν κλείσει.

Το άρθρο Απομένουν 133 ΝΠΙΔ για την ολοκλήρωση της απογραφής εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα