Απολογούνται άλλοι επτά για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Συνεχίζονται και σήμερα (Κυριακή 23/2) οι απολογίες για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός και άλλα τρία άτομα.

Στην Eισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι

ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήρε προθεσμία χθες για να απολογηθεί σήμερα. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.

Εκτός των τεσσάρων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες και μια γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι - απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα