Απόφαση- ανάσα: Τέλος στα ψηλοτάκουνα στο χώρο εργασίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μια σπουδαία για τις γυναίκες κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, καθώς με απόφασή της πλέον θα απαγορεύεται στις εταιρείες να αναγκάζουν τις εργαζόμενές τους να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια.

Το υπουργείο Εργασίας, μετά από σοβαρή διαμαρτυρία τεσσάρων γυναικών που υπέφεραν από πόνους στα πόδια, αποφάσισε πως οι εργοδότες δεν μπορούν να αναγκάσουν τις εργαζόμενες να εργάζονται με ψηλοτάκουνα.

Η απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου.

«Αυτό

απαλλάσσει τις γυναίκες από μια σεξιστική πολιτική και τον κίνδυνο να αποκτήσουν προβλήματα», δήλωσε ο Alan Tanjusay, εκπρόσωπος συνδικαλιστικής οργάνωσης.

«Τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία ενώ και οι επιχειρήσεις θα είναι πιο παραγωγικές», πρόσθεσε στο Thomson Reuters Foundation.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης δήλωσε πως πιστεύει ότι οι Φιλιππίνες, είναι η πρώτη χώρα που επιβάλλει εθνική απαγόρευση «τακουνιών», μετά την Βρετανική Κολομβία, που εξέδωσε παρόμοια εντολή τον Απρίλιο.

Πολλές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ο κώδικας ενδυμασίας που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν μακιγιάζ ή ψηλά παπούτσια, στον χώρο εργασία είναι σεξιστικός ενώ προκαλεί και σοβαρά προβλήματα στα πόδια.

Η διαταγή που δίνει η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στις εταιρείες, είναι να επιτρέπουν στις γυναίκες να φορούν πρακτικά και άνετα παπούτσια, το τακούνι των οποίων δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 εκατοστά.

Όλα άρχισαν μετά την προσφυγή των τεσσάρων πωλητριών που υπέφεραν από την πολύωρη ορθοστασία, φορώντας ψηλοτάκουνα, αλλά δεν «τολμούσαν» να παραπονεθούν στον εργοδότη.

Το άρθρο Απόφαση- ανάσα: Τέλος στα ψηλοτάκουνα στο χώρο εργασίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα