Από κόσκινο οι καταθέσεις υπαλλήλων σε εφορίες και ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο ειδικής ομάδας επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες και πολυτελείς αγορές υπαλλήλων που εργάζονται σε εφορίες, ΣΔΟΕ, τελωνεία, ελεγκτικά κέντρα, ακόμα και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα γίνεται προσδιορισμός των εσόδων του κάθε υπαλλήλου με την καταγραφή των πάσης φύσεως νόμιμων εισπραχθέντων ποσών και στη συνέχεια θα γίνεται έλεγχος των εξόδων, με βάση τις αναγραφόμενες στη

δήλωση φορολογίας εισοδήματος δαπάνες. Όταν από τα αποτελέσματα του ελέγχου κάποιου έτους προκύπτει αρνητική διαφορά μεταξύ συνολικών εσόδων και εξόδων του υπόχρεου ως ποσοστού 5% των συνολικών εσόδων, η περιουσιακή κατάσταση θα κρίνεται δικαιολογημένη.

Στις περιπτώσεις που θα υπάρχουν καταγγελίες ή πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης του υπαλλήλου ή εκείνος αποκτά μη εμφανείς πόρους, ο έλεγχος θα επεκτείνεται όχι μόνο στη διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων, αλλά και στην αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα