Απεργίες στις εφορίες 29 και 30 Δεκεμβρίου

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στις εφορίες ανακοίνωσε, πως θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία στις ΔΟΥ στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει, πως προχωρά σε κινητοποιήσεις, «λόγω των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση

και τη στοχοποίηση» που δέχεται.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΔΟΥ, με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) δηλώνει ότι :

«Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε οι Εφοριακοί, οι αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας για το χαράτσι και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Εφορίες, σε στόχους των επιθέσεων που θα προκληθούν .

Δεν αποδεχόμαστε τη στοχοποίηση του κλάδου, μέσω αδιαφανών υποκειμενικών κρίσεων και πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, από αυτές τις κρίσεις.

Προτείνουμε να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο αίτησης εξαίρεσης, που θα αναγράφονται συγκεκριμένα οι λόγοι εξαίρεσης από το (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και να αποστέλλεται στην Γ.Γ.Π.Σ., είτε ηλεκτρονικά απευθείας από το φορολογούμενο, είτε από τα Κ.Ε.Π., είτε μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και να λαμβάνει απάντηση από την Γ.Γ.Π.Σ. (μετά την διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων που διαθέτει) στο σπίτι του ο κάθε πολίτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα