Αντίο για πάντα στην γλυκύτατη Μπάσι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ηλικία 37 χρόνων, η οποία αντιστοιχεί σε 100 χρόνια για τον άνθρωπο, πέθανε η Μπάσι το γηραιότερο πάντα στον κόσμο, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων κίρρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια.

Το ζώο πέθανε στο κέντρο έρευνας και προστασίας για τα γιγάντια πάντα στη Φουτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του κέντρου Τσεν Γιουτσούν, το σώμα της θα εκτεθεί στο Μουσείο Μπάσι το οποίο κατασκευάζεται για να την θυμούνται οι άνθρωποι

και να μοιράζονται το κοινό πνεύμα της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με την φύση.

Ο Σι φρόντισε την Μπάσι για 27 χρόνια, ειδικά στη διάρκεια ανάρρωσής της από προβλήματα που της προκάλεσε η υψηλή αρτηριακή πίεση και μετά από επέμβαση καταρράκτη.

Η Μπάσι αρρώστησε τον Ιούνιο και οι γιατροί έκαναν αλλεπάλληλες προσπάθειες να παρατείνουν τη ζωή της. Το 1990 η Μπάσι επιλέχθηκε ως μοντέλο για τη Μασκότ των Ασιατικών Αγώνων του Πεκίνου και έκτοτε έγινε διάσημη σε όλους.
Τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 37ης γενέθλια και τον Αύγουστο τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες την καταχώρησαν ως το πιο ηλικιωμένο πάντα στον κόσμο.

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Θα γίνεις άλλος ένας μύθος σε έναν άλλο κόσμο», ανήρτησε ένα χρήστης του διαδικτύου.

« Σου εύχομαι να είσαι καλά στον Πλανήτη των Πάντα» έγραψε ένας άλλος.

Η Μπάσι πέθανε χωρίς να γεννήσει ποτέ.

Το άρθρο Αντίο για πάντα στην γλυκύτατη Μπάσι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα