Άνω-κάτω πάλι το δημόσιο – Τι αλλάζει σε μισθούς και θέσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Παρελθόν αποτελούν πλέον 1.440 κλάδοι στο Δημόσιο!

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει καταγράψει δεκάδες κλάδους, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην κινητικότητα των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό.

Το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι «στην κινητικότητα μεταξύ φορέων θα καλύπτονται μόνο κενές θέσεις , με εθελοντικό χαρακτήρα». Κατά την νομικό Ολυμπία Νικολοπούλου, «η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα είναι απόσπαση

υπαλλήλου με προσωρινότητα μόνο για κάλυψη αναγκών. Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη, ο υπάλληλος πρέπει να παραμείνει στη θέση επί μία τριετία. Οι μετακινήσεις από τη μία δημόσια Υπηρεσία σε άλλη γίνονται ως μετατάξεις και μόνον κατ’ εξαίρεση, όταν συντρέχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, παίρνει τη μορφή της απόσπασης. Η απόσπαση δεν μπορεί να ξεπερνάει τον ένα χρόνο».

Το νέο σύστημα αφορά όλους τους υπαλλήλους που συμπλήρωσαν διετία από το διορισμό τους. Αφορά, κατά την κα Νικολοπούλου, μόνιμους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων του ΕΣΥ, πλην των διοικητικών, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Όλο το σύστημα μετακινήσεων και νομικών διεργασιών θα κινείται μέσω ενός Ψηφιακού Οργανογράμματος. με πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Ο μεγαλύτερος μισθός μεικτά στο Δημόσιο θα είναι 4.631 ευρώ. Η εξέλιξη του μισθού θα είναι συνάρτηση της αξιολόγησης που θα έχει ένας υπάλληλος. Πάς καλά, βγάζεις δουλειά; Θα έχεις θετική αξιολόγηση, θα έχεις αύξηση μισθού.

Η θετική αξιολόγηση θα έχει μπόνους. Να δούμε τι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση των αλλαγών η κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να καταγράψει και να αναμορφώσει το κλαδολόγιο και τη ριζική μεταρρύθμιση του κλαδολογίου, ώστε να αρθούν και οι τελευταίες δυσκολίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων. «Έχουμε ένα αρρωστημένο πολυκλαδικό σύστημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κινητικότητα, καθώς καταγράφονται δεκάδες κλάδοι με συνάφεια μεταξύ τους», τονίζουν στο Υπουργείο. Ακόμη, προτείνουν την αναμόρφωση και την συγχώνευση των κλάδων, προκειμένου να μειωθούν πιθανότατα σε 400, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το άρθρο Άνω-κάτω πάλι το δημόσιο – Τι αλλάζει σε μισθούς και θέσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα