Ανεβαίνει ο αριθμός της μαύρης λίστας των νεκρών από τις πλημμύρες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει πλέον ο απολογισμός των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν με τεράστιους όγκους ορμητικών νερών τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα.

Ο τελευταίος απολογισμός της φρίκης, αναφέρει ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις ώρες της καταστροφής, όταν τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από τα βουνά, σάρωναν

τα πάντα στο πέρασμά τους μετατρέποντας σε φουρτουνιασμένη θάλασσα όλη την περιοχή, από τα Μέγαρα έως τη Μάνδρα.

Νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι άλλα δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά στη Μάνδρα.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από εξωτερικό χώρο στο Ψαλίδι Μάνδρας ενώ μια γυναίκα μέσα από το σπίτι της στην οδό Στρατηγού Ρόκα επ0ίσης στη Μάνδρα.

Πρόκειται κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, για επτά άνδρες και δύο γυναίκες.

Τα δράματα δεν σταματούν εδώ.

Στο Θριάσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν από τα διασωστικά συνεργεία οκτώ τραυματίες. Μία άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου διασωληνωμένη, έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Στο ίδιο νοσοκομείο, μεταφέρθηκαν δύο άτομα νεκρά, ανεβάζοντας όπως προαναφέρθηκε τον αριθμό των νεκρών στους εννέα.

Η μαύρη λίστα του θανάτου άρχισε να σχηματοποιείται, από νωρίς το πρωί όταν μέσα στα συντρίμμια του σπιτιού της, βρέθηκε μια 82χρονη νεκρή, καθώς δεν είχε μπορέσει να βγει.

Λίγο αργότερα, προσετέθη ένας 85χρονος, ο οποίος μετά από ειδοποίηση γειτόνων που δεν έπαιρναν απόκριση στις φωνές του προς το σπίτι, βρέθηκε νεκρός από τους πυροσβέστες στο υπόγειο διαμέρισμά του.

Λίγο αργότερα, ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Μάνδρας βρισκόταν νεκρός μέσα στα νερά που υποχωρώντας αποκάλυψαν την τραγωδία στο προαύλιο.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με άλλο εργαζόμενο στο 30 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θηβών Μάνδρας. Νεκρός, επίσης στο προαύλιο βρέθηκε εργαζόμενος ηλικίας 50-60 ετών.

Η λίστα όμως του θανάτου δεν τελείωνε.

Έξω από το σπίτι της, στην οδό Αίαντος βρέθηκε μια γυναίκα η οποία βρήκε το θάνατο καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από ορμητικά νερά και τα μπάζα.

Η επόμενη τραγική είδηση ήρθε από τους Λιμενικούς.

Ενημέρωσαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ότι βρέθηκαν δύο ακόμη σοροί ανδρών, στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Προφανώς παρασύρθηκαν από τα μανιασμένα νερά την ώρα της Θεομηνίας και βρέθηκαν στη θάλασσα, όπου έχασαν τη ζωή τους.

Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυλλέξουν.

Κατά άλλες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους.

600 κλήσεις στην πυροσβεστική

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 500 κλήσεις από ανθρώπους που βρέθηκαν στην καταιγίδα. Οι περισσότερες αφορούσαν εκκλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες για αναζήτηση ατόμων τα οποία δεν έδιναν σημεία ζωής. Οι πυροσβέστες Συνολικά επιχειρούν 50 συνεργεία στα οποία συμμετέχουν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα παντός τύπου.

Xωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που από το μεσημέρι ξαναχτυπά με σφοδρότητα την περιοχή πολλές περιοχές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω καταστροφών στα δίκτυα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Το άρθρο Ανεβαίνει ο αριθμός της μαύρης λίστας των νεκρών από τις πλημμύρες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα