«Αν Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στη ρουλέτα, ας το κάνουν και στη Βουλή»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στην πετρελαιοκηλίδα, τη ρουλέτα και τις παρακρατικές παρεμβάσεις, ας το κάνουν και στη Βουλή», δηλώνει, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, εξηγώντας την απόφαση της ΝΔ να μην

ψηφίζει νομοσχέδια στη Βουλή στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

«Είναι αδιανόητο να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος».

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ψευδεπίγραφο δίπολο διαφοροποίησης σε κρίσιμα θέματα. Από τη μια οι προοδευτικοί, από την άλλη οι υπερπατριώτες. Με τον τρόπο αυτό επιδίωκαν να ικανοποιήσουν τις πολιτικές αναμονές και κοινωνικές προσδοκίες διαφορετικών κοινών. Με λίγα λόγια ήθελαν να έχουν και την «ψηφοθηρική πίτα σωστή και τον κομματικό σκύλο χορτάτο». Με καθαρά καιροσκοπική αντίληψη, αν όχι τυχοδιωκτική, δημιούργησαν μια διαρκή κατάσταση διπλών πλειοψηφιών. Ταυτόχρονα φόρτωσαν στην αντιπολίτευση το πραγματικό, πολιτικό βάρος των παιχνιδιών τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το είπε ξεκάθαρα: Από εδώ και εμπρός, ό,τι φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή, θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν δεν την έχει, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπαίνει στην ουσία της συζήτησης».

Σχετικά με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων και των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: πως «μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ορθολογική επαναπροσαρμογή του δημοσιονομικού χώρου είναι τελικά προς όφελος, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ίδιων». «Προτείνουμε για το σκοπό αυτό -όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- μια «ρήτρα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης» και δεσμευόμαστε για μια τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική στη βάση ενός προγράμματος ελληνικής ιδιοκτησίας», προσθέτει.

Όσον αφορά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα των λίγων ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει: «Οι πολίτες είδαν, έμαθαν και ξέρουν πια τι σημαίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ξέρουν ότι οι πολιτικές των υπερβολικών φόρων τελικά γονατίζουν τους ασθενέστερους και πολλαπλασιάζουν τους φτωχούς. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε το κ. Καμμένο. Ξέρουν, προπάντων, ότι τα συμφέροντα των πολλών δεν τα υπηρετούν εκείνοι που διώχνουν επενδύσεις και κλείνουν επιχειρήσεις. Το συμφέρον των πολλών -και ιδίως των πιο αδύναμων, των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των νέων μας- απαιτεί πάνω απ’ όλα περισσότερες θέσεις εργασίας. Προϋποθέτει την ισχυρή οικονομία, τις επενδύσεις, τις ευκαιρίες για τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρό, τον μεσαίο και τον μεγάλο επιχειρηματία. Και τον στόχο αυτό μπορεί να τον κατακτήσει η χώρα μόνο με μια αποφασιστική, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Για το συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο, ο κ. Λαζαρίδης το χαρακτηρίζει ως «ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία, σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα», προσθέτοντας: «Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή καταξιωμένων πολιτών, από τα πανεπιστήμια, την επιστημονική κοινότητα, τις επιχειρήσεις, τους χώρους δουλειάς, που μπορούν να εμπλουτίσουν την πολιτική».

Το άρθρο «Αν Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στη ρουλέτα, ας το κάνουν και στη Βουλή» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα