Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας,  και κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, προβλέπεται για σήμερα Τρίτη. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3

έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 γρήγορα στα θαλάσσια-παράκτια 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -04 (μειον 4) έως 09 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 04 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα ενώ βαθμιαία το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 01 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βόρεια.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -01 (μειον 1) έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 γρήγορα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Keywords
Τυχαία Θέματα