Αλλαγές, επαναφορές και καταργήσεις στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Μεγάλες αλλαγές φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. Μάλιστα μια από τις μεγάλες αλλαγές είναι το ότι επανέρχεται το σύστημα του 1982 και οι πρυτάνεις θα αναδυκνείονται με ψήφο και από τους φοιτητές, της οποίας η βαρύτητα θα αυξάνεται σε σχέση πάντα με το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει και διάστημα προσαρμογής στο συγκερκιμένο θέμα, το οποίο θα είναι ένα έτος, ενώ οι νυν πρυτάνεις, των οποίων η θητεία δεν θα έχει λήξει,

θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε ο κ. Μπαλτάς για τις μετεγγραφές θα υπάρξει ρύθμιση στο πνεύμα πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, τα βασικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες θα είναι το οικονομικό και η υγεία. Παράλληλα, επιστρέφει το άσυλο στα πανεπιστήμια, ενώ καταργούνται τα Συμβούλια και οι ρυθμίσεις περί «αιωνίων» φοιτητών.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Όσον αφορά τώρα τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι σημαντικότερες είναι η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, η κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, η κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και στη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.

Τέλος, στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην εισαγωγή κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν για την προμήθεια των γευμάτων τους από το κυλικείο. Επίσης, διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Αναζητήσεις
πολυνομοσχεδιο για την παιδεια
Τυχαία Θέματα