Αλέφαντος: Μικραίνεις τον Ολυμπιακό με Γιαννιώτα και Κολοβό!

Έναν Μιραλάς για τα άκρα κι ένα σέντερ φορ ζητά για τον Ολυμπιακό ο Αλέφαντος ενώ σχολιάζει και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε την ανάλυση του Νίκου Αλέφαντου στο sportdog.gr:

Το ματς του Ολυμπιακού ήταν ανοικτό, έσπασε και ένα ρεκόρ, μπήκε γκολ

στα 30 τόσα δευτερόλεπτα, ανοικτός ο Ολυμπιακός, ανοικτός και ο Αστέρας, ήταν όσα βάλουμε και όσα φάμε. Ανεύθυνο ποδόσφαιρο.

Έχει καλύτερους παίκτες ο Ολυμπιακός από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, όμως έχει προβλήματα στην άμυνα και φάνηκε αυτό με τους γρήγορους του Αστέρα ο οποίος ανέβαζε 5 παίκτες!

Τι κριτική όμως να κάνεις στον Ολυμπιακό που τους έχει διαλύσει όλους και είναι πάνω από 20 βαθμούς διαφορά απ΄ όλους. Βλέπω τον ΠΑΟΚ στις τελευταίες 2 αγωνιστικές, από την πρώτη στιγμή είπα καλά λόγια για τον Ίβιτς, στήνει σωστά την ομάδα μετά τις τρέλες του Τούντορ. Όμως αυτός ο ΠΑΟΚ με αυτούς τους παίκτες και με αυτήν τη νοοτροπία, δεν θα έχει πάρει πρωτάθλημα από τον Μαρινάκη ούτε όταν γίνει ο Μαρινάκης παππούς!

Βλέπω τον Ολυμπιακό πώς κινείται, βλέπω τα κενά του και τα λέω, την κριτική την κάνω, π.χ. μόνο εγώ μιλούσα τόσο αιχμηρά για το σέντερ φορ, βλέπω όμως τα χάλια των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Και βλέπω ότι ο Μαρινάκης όταν πρέπει φέρνει τους καλύτερους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Καλούς και πολλούς. Έχει την ψυχή και την οργάνωση να φέρει καλούς παίκτες.

Ακούω τώρα που γίνεται θόρυβος για τον Γιαννιώτα στην Κύπρο. Ρε τι σχέση έχει ο ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό; Τι σχέση έχει η Κύπρος με τον Ολυμπιακό; Εδώ μιλάμε για Ολυμπιακό, τεράστιο μέγεθος, ξακουστός σε όλο τον πλανήτη. Και ο Ντε Βινσέντι δεν έπιασε στον Ολυμπιακό, αλλά στον ΑΠΟΕΛ έπαιξε καλά. Ίδιο είναι ο ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό;

Ο Γιαννιώτας -και τα λέω αυτά γιατί με ρώτησε ο Σινάνογλου- έχει θράσος, είναι γρήγορος, αλλά δεν έχει το γκολ. Εγώ εξτρέμ που δεν έχουν το γκολ δεν τους θέλω στον Ολυμπιακό. Τα ίδια έλεγα και για τον Σεμπά. Εγώ θέλω Μιραλάς, Γκαλέτι. Δηλαδή να έχεις Γιαννιώτα από τη μία πλευρά, Κολοβό από την άλλη πλευρά, μικραίνεις τον Ολυμπιακό!

Το κέρδος του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ήταν ο Καπίνο και ο Ερνάνι. Μου άρεσαν και οι δύο. Ο Ερνάνι είναι γρήγορος και ξέρει μπάλα, μπορεί να προσφέρει.

Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες, αλλά είναι ποτισμένος με μία νοοτροπία λάθος. Δείτε τη Λέστερ πώς παίζει στην Αγγλία και προελαύνει, πάει να πάρει το πρωτάθλημα και να τρελάνει όλο τον πλανήτη. Κλειστές οι γραμμές και φεύγουν βολίδες στην κόντρα. Όχι Αστέρας, με αργοκαρούτες στόπερ να έχει τόσο ανοικτές τις γραμμές σε αποστάσεις μεγάλες, λες και παίζει φιλικά παιχνίδια. Ενώ έχει τεχνίτες παίκτες, δεν έχει τακτική.

Ο παίκτης που με έχει τρελάνει από τη Λέστερ είναι αυτός ο χαφ ο Καντέ. Να γιατί έλεγα ότι θέλω στον Ολυμπιακό μία χαφάρα γρήγορη να καταπίνει τα χιλιόμετρα να απογειώσει την ομάδα. Και όχι αργούς παίκτες σαν τον 20χρονο Σέρβο ή σαν τον Σάμαρη κ.λπ.. Δείτε αυτόν τον Καντέ στη Λέστερ τι κάνει, πάνω του στηρίζεται όλο το οικοδόμημα. Κόφτης, μηχανή, αντοχή, ταχύτητα, μπάλα ξέρει, πάνω-κάτω, το κάτι άλλο. Και τον έφεραν από μία γαλλική ομάδα μικρή, με όχι πολλά λεφτά.

Τώρα που είπα για οικοδόμημα, ο παίκτης που χαλάει το οικοδόμημα στον Ολυμπιακό είναι ο φορ του. Να το προσέξει αυτό ο Ολυμπιακός, μην πάει και του χρόνου έτσι, χωρίς καλή μεταγραφή σέντερ φορ. Δεν γίνεται να παίζεις με 10 παίκτες. Δεν γίνεται να μην κάνει ποτέ προσωπική ενέργεια, να μην ντριμπλάρει ούτε τα αργά στόπερ του Αστέρα, να μην κοντρολάρει την μπάλα. Δεν γίνεται σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, να μην έχεις φορ να κάνει μια ατομική ενέργεια.

Είδα τον ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς καθιέρωσε τον Κάτσε στην 11άδα όπως έπρεπε, αδιανόητο σε αυτόν τον ΠΑΟΚ να μην έπαιζε ο Κάτσε, σταμάτησε αυτό το ανέκδοτο με τους 3 αργούς πίσω και τα μπακ να ξαμολιούνται, έβαλε και τον Αθανασιάδη μέσα ο οποίος είναι πολύ ανεβασμένος. Αθόρυβα ο Ίβιτς σοβαρεύει την ομάδα. Αλλά σας ξαναλέω, έτσι ο ΠΑΟΚ ούτε σε 100 χρόνια πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, βρήκε όμως έναν Ηρακλή ανεκδιήγητο, με ανοικτές τις γραμμές σε αποστάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πλέον κάποιους παίκτες που είναι αξιόλογοι. Από το πρώτο ματς που είχα δει αυτόν τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ, από το πρώτο ματς, βγήκα και είπα στη στήλη ότι αυτός είναι πολύ καλή περίπτωση, τότε ακόμα δεν είχαν πάρει χαμπάρι οι άλλοι. Επίσης, όταν έγινε η μεταγραφή του Βιγιαφάνες, σας είπα ότι αυτός είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι για να τον βάζεις στα άκρα, το έκανε αυτό το λάθος ο Παναθηναϊκός, αλλά το διόρθωσε στη συνέχεια, και πλέον παίζει καλά ο Βιγιαφάνες.

Επίσης ο Λέτο έχει ανεβάσει τον Μπεργκ διότι είναι παίκτης που ξέρει μπάλα και έχει ντρίμπλα και ταχύτητα, τραβάει παίκτες, ανοίγει χώρους. Γυρίζει και ο Μπουμάλ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φάει τη δεύτερη θέση και από την ΑΕΚ και από τον ΠΑΟΚ, να τους αφήσει πίσω στα πλέι οφ. Έχει καλύτερους παίκτες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Επίσης, επιτέλους έπαιξε αριστερό μπακ ο Νάνο και όχι ο Πράνιτς, ο Νάνο είναι αξιόλογο μπακ. Θα γυρίσει και ο Τελάντερ, θα κάνει καλό δίδυμο με τον Βραζιλιάνο, θα δυναμώσει γενικώς ο Παναθηναϊκός.

Keywords
Τυχαία Θέματα