Αιφνιδιάστηκε η ΟΛΜΕ από την τροπολογία για την οργανικότητα στην εκπαίδευση

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι καθηγητές εξέφρασαν εκ νέου τη διαφωνία τους για το «Νέο Λύκειο».

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές παρουσιάστηκαν «αιφνιδιασμένοι» από την κίνηση του υπουργείου να προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη, «οι καθηγητές ζητούν ένα εύλογο χρονικό

διάστημα για να μελετήσουν την τροπολογία και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου τόνισε ότι «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα» και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι «από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, 100 επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο και περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ απομένουν 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές του υπουργείου Υγείας».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, «λύθηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1.687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) μέσω του ΕΣΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα