Αγορά σπιτιού στην Αθήνα, με ποσό που δεν έφτανε ούτε για προκαταβολή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εύκολο πλέον να αποκτήσει κανείς ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας με 50.000 ευρώ, ποσό που κάποτε δεν αρκούσε ούτε για προκαταβολή.

Αν μάλιστα ψάξει κάποιος καλά, μπορεί να βρει και ευκαιρίες για μεγαλύτερα διαμερίσματα επιφάνειας έως και 130 τμ, τα οποία όμως είτε είναι παλιά, είτε βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου.

Για παράδειγμα στο Παγκράτι οι μέσες τιμές πώλησης για διαμερίσματα 10-20 ετών κυμαίνονται από 1.000 έως 1.600 ευρώ σύμφωνα

με τα στοιχεία της Eurobank Property Services. Με 50.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα τέτοιο διαμέρισμα έως 50 τμ στις πιο οικονομικές περιοχές (Άγιος Αρτέμιος – Γούβα). Αν τώρα ο υποψήφιος αγοραστής είναι πρόθυμος να αγοράσει πιο παλιό σπίτι μπορεί να βρει διαμέρισμα 30ετίας επιφάνειας 100 τμ με τα ίδια λεφτά.

Σε πιο υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου οι ευκαιρίες είναι ακόμη πιο πολλές. Για παράδειγμα στην Κυψέλη μπορεί κάποιος να αγοράσει διαμέρισμα 10ετίας ακόμη και με 900 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αυτό σημαίνει πως με 50.000 ευρώ αγοράζει κανείς και διαμέρισμα 55 τμ. Αν τώρα κάποιος αναζητήσει πιο παλιό σπίτι τότε μπορεί να βρει ευκαιρίες που φθάνουν ακόμη και τα 700 ευρώ το τετραγωνικό, άρα ένα διαμέρισμα 20-30 ετών και επιφάνειας 70 τετραγωνικών μέτρων, είναι σαφέστατα εντός budget.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στου Γκύζη. Εκεί τα παλιά διαμερίσματα άνω των 30 ετών πωλούνται από 400 έως 600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, οπότε μπορούν να βρεθούν κατοικίες 80-100 τμ. Στις νεώτερες οικοδομές οι τιμές ανεβαίνουν στα 1.300 έως και 1.500 ευρώ το τετραγωνικό.

Στις πιο ακριβές περιοχές του κέντρου τα 50.000 ευρώ δεν φθάνουν για τίποτα παραπάνω από μια γκαρσονιέρα. Στο πιο οικονομικό κομμάτι του Κολωνακίου οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων κυμαίνονται από τα 1.500 έως και τα 1.900 ευρώ, το οποίο σημαίνει πως κάποιος μπορεί να βρει μια γκαρσονιέρα 33 τμ, η οποία συνήθως είναι ημιυπόγεια ή ισόγεια. Στις πιο ακριβές περιοχές που οι τιμές φθάνουν και τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολη η εύρεση διαμερίσματος, ακόμη και μικρού και παλιού σε περιοχές όπως το Κουκάκι και το Θησείο, κυρίως λόγω της έλλειψης προσφοράς που έχει προκαλέσει η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση κατοικιών μέσω AirBnb.

Το άρθρο Αγορά σπιτιού στην Αθήνα, με ποσό που δεν έφτανε ούτε για προκαταβολή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα