Αυξάνονται οι Έλληνες που θέλουν Νέα Δημοκρατία: Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει πως η μεγάλη στιγμή της συμφωνίας πλησιάζει, οι Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένη από την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τείνει προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διευρύνοντας κατά μισή εκατοστιαία μονάδα το προβάδισμα έναντι

του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24ου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεβαίνει από 13% στο 13,5%.

Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράσταση και ΚΚΕ, παλεύουν για την τρίτη θέση.

Τποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ 32,5 %, ΣΥΡΙΖΑ 19%, Χ.Α. 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2%, Λαϊκή Ενότητα 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΛΑΟΣ 1%, Ελληνική Λύση 1% και άλλο κόμμα 3%. Οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται στο 8% και εκείνοι που δεν απάντησαν ήταν στο 3,5%.

Εκλογές και ψήφιση μέτρων από άλλη πλειοψηφία

Η πλειοψηφία επιθυμεί να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης, από άλλη πλειοψηφία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το 33% προτιμά άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Σε ερώτηση αν πιστεύουν οι Έλληνες πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα καταφέρει μέτρα που δεν θα είναι τόσο ανυπόφορα, το 56% απαντά αρνητικά. Το 37% πιστεύει πως ίσως να ήταν πιο ήπια τα μέτρα, ποσοστό που ανήκει ιδεολογικά κυρίως στον χώρο της ΝΔ.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν και για τις επιτυχίες ή όχι των κυβερνήσεων κατά την περίοδο των μνημονίων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου θεωρείτο καλύτερη με ποσοστό 33%, ενώ ακολουθεί αυτή του Λουκά Παπαδήμα με 24%.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το17% αξιολόγησε θετικά την πολιτική της, ενώ μόνο ένα 8% έδωσε «θετική ψήφο» στον Γιώργο Παπανδρέου.

Το άρθρο Αυξάνονται οι Έλληνες που θέλουν Νέα Δημοκρατία: Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα