Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στην Ισπανία: Ετοίμαζαν μεγάλη σφαγή (pic)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παγωμένη παρακολουθεί η Ευρώπη τις εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Δεκατέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός από το οργανωμένο χτύπημα των τρομοκρατώνστον πλέον τουριστικό δρόμο της Ισπανίας, την λεωφόρο Las Ramblas.

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο μακελειό στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι Αρχές της Ισπανίας, τόσο η αστυνομία όσο και η κυβέρνηση κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική ομάδα που σκόρπισε τον θάνατο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα

El Pais.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν:

Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών

Σαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετών

Μοχάμεντ Αάλα, 27 ετών

Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά τραυματίας)

Τέσσερις εκ των δραστών είναι νεκροί:

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών

Σαϊντ Αάλα, 19 ετών

Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών

Ομάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)

Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

Και τρεις αναζητούνται:

Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών

Ετοίμαζαν τριπλό χτύπημα

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν έναν πολύ καλά οργανωμένο πυρήνα τρομοκρατών, ο οποίος είχε στόχο να προκαλέσει το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Espaniol», οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να ρίξουν ένα βαν με εκρηκτικά στη Λα Ράμπλα, ένα δεύτερο στη «Σαγράδα Φαμίλια» και ένα τρίτο στο λιμάνι της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, φέρονται να είχαν νοικιάσει όχι δύο όπως αρχικά είχε γραφτεί, αλλά τρία βαν.

Το δημοσίευμα, επισημαίνει πως το ναό της «Σαγράδα Φαμίλια» επισκέφτηκαν μόνο το 2016 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ τον πεζόδρομο της Λα Ράμπλας περπατούν καθημερινά περίπου 300.000 άνθρωποι.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.

Τι «χάλασε» τα σχέδιά τους

Η έκρηξη που έγινε σε οικία στην πόλη Αλκανάρ, μια μέρα πριν την επίθεση στη Λα Ράμπλα, ήταν αυτή που φαίνεται πως άλλαξε τα σχέδια τους.

Στο σπίτι βρέθηκαν περισσότερες από 20 φιάλες με βουτάνιο καθώς και η ουσία acetone peroxide που έχει το παρατσούκλι «μητέρα του σατανά» για τον μεγάλο αριθμό των εκούσιων εκρήξεων που προκαλεί.

Όταν κατάλαβαν ότι η έρευνα στο σπίτι θα αποκάλυπτε τις ταυτότητες τους άρα και τα σχέδια τους, έδρασαν αστραπιαία αυτοσχεδιάζοντας.

Έτσι πήραν το λευκό βαν και χτύπησαν αρχικά την Λα Ράμπλα και στη συνέχεια την πόλη Καμπρίλς.

Το άρθρο Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στην Ισπανία: Ετοίμαζαν μεγάλη σφαγή (pic) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα