Αυτό είναι το παλάτι του Final-4 της Μαδρίτης όπου θα δώσει τη μεγάλη μάχη ο Ολυμπιακός

Αυτό είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το μεγάλο μπασκετικό πάρτι από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, στο οποίο θα βρεθεί και ο Ολυμπιακός.

Οταν οι Μαδριλένοι μιλούν για το συγκεκριμένο χώρο, κάνουν αναφορά στον φοίνικα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ό λόγος είναι πυρκαγιά, η οποία τον Ιούνιο του 2001 κατέστρεψε ολοσχερώς

το Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid, το οποίο για χορηγικούς λόγους ονομάστηκε Barclaycard Center τον Ιούλιο του 2014.

Δεν θεωρείται απλώς ένα εξαιρετικό κλειστό γήπεδο αλλά ένας πολυχώρος και ταυτόχρονα ένας χώρος τέχνης καθώς φιλοξενεί αρκετά συχνά εκθέσεις και συναυλίες.

Με τη σημερινή του μορφή, το Barclaycard Center άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 2005 όμως η ιστορία του ξεκίνησε το 1874 αρχικά ως αρένα για ταυρομαχίες. Μάλιστα αυτή ήταν η χρήση του για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Σε γήπεδο για αγώνες μπάσκετ μετατράπηκε το 1960 και από τότε σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί συναυλίες, και υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις σε μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, ποδηλασία, χάντμπολ ακόμη και windsurfing.

Για τους Ισπανούς υπάρχουν κάποιοι αγώνες ορόσημο που έγιναν στο συγκεκριμένο γήπεδο. Όπως ο αγώνας της τότε Σοβιετικής Ένωσης με την πρώην Γιουγκοσλαβία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 1986. Τότε που σε εβδομήντα δευτερόλεπτα, οι Σοβιετικοί αν και έχαναν με εννέα πόντους, πήραν τη νίκη με 90-91 και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το «παλάτι» καταστράφηκε τον Ιούνιο του 2001 από πυρκαγιά αλλά ο Δήμος της Μαδρίτης αποφάσισε την ανακατασκευή του. Το νέο γήπεδο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Enrique Hermoso και Paloma Huidobro. Η κατασκευή του ξεκίνησε 20 Φεβρουαρίου του 2002, με προϋπολογισμό 124 εκατομμύρια ευρώ. Εγκαινιάστηκε 16η Φεβρουαρίου του 2005 από το δήμαρχο Μαδρίτης Alberto Ruiz-Gallardón και ο πρόεδρος της Κοινότητας της Μαδρίτης Esperanza Aguirre. Πλέον θεωρείται μια από τις πιο προηγμένες αρένες πολλαπλών χρήσεων στην Ευρώπη. Διαθέτει τη δυνατότητα μηχανικής προσαρμογής της χωρητικότητάς τους ανάλογα με το event που φιλοξενεί.

Η μέγιστη χωρητικότητά του είναι 16.000 θέσεις όμως για το Fianl-4 θα είναι 15.000 θέσεις. Διαθέτει επίσης έναν τριώροφο υπόγειο χώρο στάθμευσης που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 850 οχήματα, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς φθάνουν στο γήπεδο από όλα τα σημεία της Μαδρίτης.

Διαθέτει δέκα σουίτες VIP σε τρεις διαφορετικές ζώνες με απόλυτη οτπική επαφή σε κάθε σημείο του γηπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα