Αυτό είναι το «golden girl» του Μουζάλα με μισθό 4.000 ευρώ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις για την Ανθή Καραγγελή που έχει καταφέρει να βάζει στο τραπεζικό της λογαριασμό 4.000 ευρώ την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες μαστιζόμενοι από την ανεργία και τους φόρους δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Από τη λάσπη και το ξενύχτι των ανθρώπων που τρέχουν εθελοντικά να βοηθήσουν πρόσφυγες μέχρι το γραφείο του διευθυντή Υποδοχής τους στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το μηνιαίο μισθό των 4.000 ευρώ, η Ανθή Καραγγελή διέγραψε ταχύτατα μια πορεία που

προσφέρει ένα ολοκληρωμένο «success story» στο βιβλίο «Πώς να κάνετε καριέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το βιβλίο αυτό δεν έχει ακόμη εκδοθεί για να σπεύσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, αλλά κεφάλαιά του μπορεί κανείς από τώρα να τα διαβάσει είτε μέσα από ρεπορτάζ που δημοσιεύονται για μεμονωμένες περιπτώσεις είτε από αφηγήσεις που γίνονται, όμως μόνο μέσα σε κλειστά κομματικά γραφεία…

Η αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» την περασμένη Πέμπτη ότι η Ανθή Καραγγελή έλαβε στο μισθό της αύξηση 50% με απόφαση του προϊσταμένου της υπουργού Γιάννη Μουζάλα (συνυπογράφει και ο αναπληρωτής Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης) προκάλεσε αίσθηση για τα δεδομένα μιας χώρας όπου η ανεργία δεν πλήττει απλώς το ένα τρίτο του πληθυσμού αλλά οδηγεί κυρίως τους νέους (όπως η κ. Καραγγελή) σε θέσεις όπου αμείβονται με 400 ευρώ μικτά στην καλύτερη περίπτωση.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει λέγοντας ότι η είδηση είναι ψευδής και αβάσιμη διότι ο υπουργός δεν έδωσε αύξηση αλλά επανέφερε το μισθό στο προβλεπόμενο επίπεδο διότι είχε μειωθεί «εκ παραδρομής»!

Ο κ. Μουζάλας, πάντως, δεν έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την «παραδρομή», όπως έκανε παλιότερα με άλλες αφορμές.

Η συγκεκριμένη «παραδρομή», άλλωστε, μπορεί να μην ήταν καν τυχαία…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η Ανθή Καραγγελή σπούδασε νηπιαγωγός στα Γιάννενα και αποφοίτησε το 2005. Εκεί έκανε τα πρώτα βήματα ενασχόλησης με τους μετανάστες από την Αλβανία συμμετέχοντας στο Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Διορίστηκε στο υπουργείο Παιδείας και έτσι βρέθηκε να εργάζεται στη Λέσβο.

Το 2012 και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να «βλέπει» την εξουσία, η νυν διευθύντρια είναι πλέον γνωστή στο νησί ως ενεργό μέλος του κόμματος και ένας από τους πιο δραστήριους «αλληλέγγυους» που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρώτους πρόσφυγες που αρχίζουν να έρχονται από τη Συρία.

Η Ανθή Καραγγελή τελειώνει μεταπτυχιακό το 2014 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία και η Τασία Χριστοδουλοπούλου τα μεταναστευτικά. Το χαρτοφυλάκιο που δημιουργείται παραμένει όμως κενό, χωρίς αρμοδιότητες και εξουσίες.

Από την άνοιξη, εκατοντάδες καρυδότσουφλα γεμάτα πρόσφυγες παλεύουν καθημερινά να περάσουν το Αιγαίο και η κυβέρνηση περιορίζεται να τους δείχνει το δρόμο προς την Ειδομένη. Αρχές καλοκαιριού, δημιουργούνται πρόχειροι καταυλισμοί στο Πεδίο του Αρεως, την πλατεία Βικτωρίας και όπου αλλού υπήρχε διαθέσιμος χώρος.

Εδώ έλαμψε η ευκαιρία για τη δυναμική Ανθή Καραγγελή.

Το άρθρο Αυτό είναι το «golden girl» του Μουζάλα με μισθό 4.000 ευρώ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα