Αυτά τα Χριστούγεννα, πάμε Ελλάδα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα καταστήματα, καθώς και οι περισσότεροι από μας, «ταξιδεύουμε» από τώρα σε χιονισμένα τοπία, μυρωδιές καραμελωμένων γλυκών και νύχτες μπροστά στο τζάκι ψήνοντας κάστανα. Η δύσκολη καθημερινότητα και το στρες, επιβάλλουν λίγες μέρες που θα εξαφανιστούμε από προσώπου γης και θα αφιερώσουμε τον χρόνο αποκλειστικά στη χαλάρωση μας και στις στιγμές με όσους αγαπάμε. Τι λέτε, δεν ταξιδεύουμε και

εκτός εισαγωγικών; Σας προτείνουμε πέντε μαγικούς προορισμούς της Ελλάδας, που τα Χριστούγεννα είναι φτιαγμένα γι’ αυτούς.

Λίμνη Πλαστήρα

Μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο ζωντανά χρώματα γης, η τεχνητή λίμνη Tαυρωπού ή Nικολάου Πλαστήρα με τα παγωμένα της νερά, είναι μια από τις πιο όμορφες εικόνες που θα συναντήσετε στη ζωή σας. Γύρω, γραφικοί ξενώνες περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να σας δώσουν πληροφορίες για το πλήθος των χειμερινών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο τόπος. Πάρτε χοντρά ρούχα και άνετα παπούτσια, γιατί 14 πανέμορφα χωριουδάκια σας προκαλούν να διαλέξετε πού θα πάτε για φαγητό. Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για ολόκληρη τη Θεσσαλία, που με τα χρόνια απέκτησε επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η επικίνδυνη ομορφιά της Ευρυτανίας

Και τι δεν έχει αυτός ο ιδανικός για κάθε εποχή προορισμός! Η άγρια φύση με τα τρεχούμενα νερά και τα επιβλητικά φαράγγια, είναι από τα λίγα που μπορείτε να απολαύσετε στην Ευρυτανία. Γραφικά χωριουδάκια σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε, τοπικά εδέσματα και λικέρ θα σας μαγέψουν με τη γεύση τους. Δεν είναι όμως μόνο το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου που αποτελεί πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα. Η λίμνη των Κρεμαστών, το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μόνο λίγα από τα αξιοθέατα της περιοχής. Επισκεφτείτε τα Άγραφα με το υπέροχο φαράγγι της Τρύπας, την Αγία Τριάδα με τα όμορφα χωριά της, την Ανατολική και Δυτικά Φραγκίστα με την Λίμνη των Κρεμαστών, την Βινιανή με το εντυπωσιακό φαράγγι της όπως την Δομνίστα και το Κερασοχώρι. Επίσης πολύ όμορφο χωριά είναι οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, ο Προυσσός με το ξακουστό μοναστήρι και η Φουρνά! Είναι αναμφισβήτητα από τα μέρη που θα θελήσετε να πάτε ξανά και ξανά.

Δράμα: Διακοπές στο Ροβανιέμι της Ελλάδας

Το διάσημο χωριό του Άγιου Βασίλη, απαγορεύεται να μην το επισκεφτούμε έστω και μία φορά στη ζωή μας. Για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού γεμίζει κόσμο και είναι άψογα εξοπλισμένο. Στους πρόποδες του όρους Φαλακρού, σε μια περιοχή με μεγάλη βλάστηση και άφθονα νερά βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού. Το Φαλακρό όρος είναι από τους πιο σημαντικούς προορισμούς, κυρίως για την περίοδο των Χριστουγέννων. Είτε ζευγάρι, είτε οικογένεια με παιδιά, στο «Ροβανιέμι» η ατμόσφαιρα σας κάνει ξανά να ερωτευτείτε.

Ρομαντικά Χριστούγεννα στα Ιωάννινα

Μια πόλη γεμάτη ιστορία που θέλεις μέρες για να «διαβάσεις». Βουνά που θαρρείς πως σου μιλάνε, λίμνες, σπήλαια και πολλά γραφικά χωριουδάκια θα απολαύσει ο επισκέπτης στα Γιάννενα. Η διάσημη λίμνη Παμβώτιδα, τα ξακουστά Ζαγοροχώρια και το κοσμοπολίτικο Μέτσοβο σφύζουν από κόσμο κάθε εποχή του χρόνου. Δρόμοι με ταβερνάκια, κουτούκια με ωραίο κρασί και επιβλητικά μνημεία, θα κάνουν τα Χριστούγεννα σας αξέχαστα.

Χριστούγεννα στο Πήλιο

Σχεδόν όλη η χώρα έχει επισκεφτεί το ιστορικό Πήλιο έστω και μία φορά. Αν και γεμάτο κάθε στιγμή μέσα στο χρόνο, τα Χριστούγεννα είναι ιδανική εποχή για να πάτε. Η αρχιτεκτονική του είναι το λιγότερο εντυπωσιακή και το χιονοδρομικό κέντρο από τα καλύτερα στη χώρα. Ο γηραιότερος πλάτανος στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το Χορευτό και οι πολλές γνωστές πηγές του, αξίζουν κάθε επίσκεψη σας. Ταβέρνες με πεντανόστιμα φαγητά και καταπληκτικά τυριά, θα ολοκληρώσουν άψογα τις γιορτινές ημέρες.

Το άρθρο Αυτά τα Χριστούγεννα, πάμε Ελλάδα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα